POKREĆE SE ISTRAGA Hospitalizirani zbog božićnog domjenka: zbog trovanja hranom u bolnici završilo 30 osoba

Foto: emeđimurje

Vlasnik tvrtke na čijem se domjenku dogodilo trovanje hranom, izrazio je ‘iskreno žaljenje i zabrinutost zbog nastale situacije’

Nakon sinoćnjeg božićnog domjenka kojeg je organizirala tvrtka NIL-Ž iz Petrinje hospitalizirano je 24 osoba zbog mučnina, povraćanja, grčeva u trbuhu i proljeva, a svi će ostati na liječenju i promatranju, javlja Portal53.

Na domjenku je prisustvovalo 97 ljudi, a hranu za domjenak osigurala je tvrtka koja je registrirana za usluge cateringa te ima sve potrebne sanitarne uvjete i dozvole za pripremu i posluživanje hrane“, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Neven Žužić.

Vlasnik tvrtke na čijem se domjenku dogodilo trovanje hranom, izrazio je “iskreno žaljenje i zabrinutost zbog nastale situacije”, a pozvao je i sve koji su prisustvovali domjenku, a osjećaju spomenute tegobe, da se jave u najbližu ambulantu i potraže liječničku pomoć te je najavio pokretanje daljnje istrage zbog utvrđivanja odgovornosti.

Valentina Šćrbak Križanić, sanitarna inspektorica i dr. Inoslav Brkić iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, uzeli su uzorke restanog krumpira i pečenog mesa posluženog na domjenku te su iste poslali na daljnje pretrage i analizu, a prema simptomima oboljelih, dr. Brkić je izrazio sumnju na stafilokokno trovanje hranom.

Vijesti.hr
Foto: emedjimurje

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari