POLICIJA O DERBIJU RIJEKA-HAJDUK: Privedeno osam osoba, u incidentu na Jadranskom trgu sudjelovao 18-godišnjak

Foto: ilustracija

U subotu, 27. veljače na stadionu na Rujevici odigrana je nogometna utakmica 24. kola I. HNL između HNK „Rijeka“ i HNK „Hajduk“. Utakmici je prisustvovalo oko 5.500 gledatelja, od kojih 280 navijača gostujuće momčadi.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice privedeno je osam osoba, i to tri navijača domaće momčadi i pet navijača gostujuće momčadi, izvijestili su javnost iz Policijske uprave Pirmorsko-goranske.

Tijekom jučerašnjeg dana u našu redakciju stigla je informacija kako je na Korzu uoči utakmice stradao maloljetnik nad kojim je policija izvršila – navodno grube – postupke prisile a bez nekog valjanog razloga, kako kažu naši izvori.

Iz priopćenja policije nazire se nešto drugačija slika. Naime, od strane policije stiže priopćenje kako su uoči utakmice od domaćih navijača u prekršaju zatečena dva hrvatska državljanina, starosti 21 i 18 godina, koji su oko 14.10 sati na Jadranskom trgu u Rijeci vikom i galamom narušavali javni red i mir.

Policija je privela i 26-godišnjaka koji je pokušao ući na stadion pod utjecajem alkohola od 1,19 g/kg.

Dvojica gostujućih navijača imala su transparente s porukama neprimjerenog sadržaja, i to 20-godišnjak koji je prije utakmice oko 16.30 sati zatečen na području Čavli te 21-godišnjak koji je s transparentom pokušao ući na stadion.

Nadalje, na ulasku u stadion kod dvojice navijača gostujuće momčadi, starosti 21 i 24 godine pronađena su i oduzeta pirotehnička sredstva, a kod 21-godišnjaka manja količina marihuane.

Dvojica od privedenih navijača prekršajno su prijavljena zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok su ostali prekršajno prijavljeni zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari