SLUČAJ PLATAK

Pročelnik HGSS-a o ozlijeđenom kolegi: ‘Nije dobro, ima vrtoglavice. Policiju ne komentiram’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon što je prijavljen ozlijeđeni HGSS-ovac, njegovi kolege izvjestili su o njegovom stanju, te čekaju sudsku presudu na cijelu situaciju

Nakon što je policija na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci potvrdila da je zbog nereda na Platku prekršajno prijavljeno pet osoba među kojima je i ozlijeđeni HGSS-ovac, kontaktirali smo članove HGSS-a i zamolili za komentar.

O postupku policije nisu htjeli komentirati, kao ni to što je prijavu zaradio i kolega HGSS-ovac.

“Nećemo komentirati postupke policije sve dok se ne odluči o kazni o čemu će odlučiti sud. Cijelo nasilje smatramo neprihvatljivim. Činjenica je da je trenutno prijavljena i osoba koja je napadnuta”, rekao nam je Josip Brozičević, pročelnik HGSS-a.

Pitali smo i u kakvom je stanju napadnuti član HGSS-a.

“Ozlijeđeni kolega nije dobro i dalje je na pretragama. Ima vrtoglavice, mučninu, ne može čitati, ali liječnici pokušavaju što prije riješiti njegovo stanje”, dodao je.

Podsjetimo, nešto ranije danas iz II. policijske postaje Rijeka novinarima su se obratili zamjenik načelnika Hari Brnad i Tihomir Pojer, načelnik II. policijske postaje Rijeka.

Odbacili su tvrdnje da je policija išta u slučaju zataškivala, da su odmah priveli napadače koje su u policijskoj postaji alkotestirali te da su bili pod utjecajem alkohola. Ali pod utjecajem alkohola bili i napadnuti, naveli su. Tek danas su dobili mišljenje sudskih vještaka da ozlijeđeni imaju lakše ozljede te da je o svemu obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo.

Potvrdili su da postoji osnovana sumnja da je pet sudionika počinilo prekršaje iz domene Zakona o prekršaju javnog reda i mira te da će se protiv njih podnijeti optužni prijedlozi.

“To su osobe koje su bile u BMW-u na Platku i druge osobe koje su se prethodno družile uz alkoholna pića u obližnjem objektu”, naveli su iz policije. Među njima je i HGSS-ovac, ali da optužni prijedlog ne ide i ženi koja je bila na Platku i također je ozlijeđena u napadu trojice iz BMW-a.

Iz policije su rekli i da protiv napadača nije podnesena prijava za obijesnu vožnju, iako su bili na stazi Platka, jer se ne radi o javnoj prometnici, nego da je to u domeni komunalnog redarstva.

Odgovarajući na pitanje novinara, iz policije su rekli da je prvi verbalni napad počeo HGSS-ovac, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari