VIKEND U PROMETU

Riječki alkoholni rekorder vikenda je mladić (22) za upravljačem Renaulta: Zaustavljen je blizu tunela Pećine

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Najveći je broj prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – ukupno 30, stoji u priopćenju policije.

Prometna policija i  ovog  je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te  zabilježila sveukupno 172 prometna prekršaja.

Najveći je broj prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – ukupno 30, zatim po 16 prekršaja korištenja mobitela u vožnji i  vožnje pod utjecajem alkohola te 11 prekršaja prekoračenja brzine.

Osim toga, zabilježeno je 26 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava upravljanja te još 72 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina od 111 km/h  izmjerena je 16. rujna oko 23.30 sati na Jadranskoj magistrali na području Jadranova, gdje se vozač osobnog vozila marke Volkswagen, njemačkih registracijskih oznaka kretao   navedenom brzinom u smjeru Crikvenice, iako je na toj dionici ograničenje brzine 60 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,93 g/kg  izmjerena je u noći 18. rujna 22-godišnjaku, koji je upravljao vozilom marke Renault, krećući se u Rijeci prometnicom D404. Policija ga je zaustavila u blizini tunela Pećine te je sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Osim spomenutog vozača i svi ostali počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su sukladno važećim zakonskim odredbama.

Policija i dalje poziva vozače  i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Još jednom podsjećamo da je počela nova školska godine te policija posebno apelira na vozače te ih poziva na dodatan oprez u vožnji u zonama škola. Više informacija i savjeta može se pronaći ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari