'BILO JE OPSADNO STANJE'

STRAVA U PLOČAMA Ubojica likvidirao brata i maloljetnika

Photo: Matko Begovic/PIXSELL

Ubijeni muškarac bio je bivši branitelj, omiljen u Pločama

Jutros se u Pločama dogodilo svirepo ubojstvo. Ubojica je likvidirao vlastitog brata i maloljetnika, a potom je uhićen. Kako se neslužbeno doznaje, ubojica je likvidirao brata, a potom i maloljetnika (16) koji je sin susjeda ubojice.

Prema neslužbenim informacijama ubijeni muškarac (52) bavio se prikupljanjem staroga željeza. Bio je branitelj, a u Pločama je bio omiljen i svima spreman pomoći. Za vrijeme Domovinskog rata bio je pripadnik Četvrte gardijske brigade. Dosad je prevezao više od 200 tona starog željeza, a među Pločanima je bio omiljen jer je svima bio spreman pomoći.

‘Opsadno stanje’

Ubojstva su se dogodila na javnim mjestima vatrenim oružjem, na dvije različite lokacije, što je prema tvrdnjama mještana izazvalo paniku. Starija žrtva ubojstva ubijena je iz više hitaca, javlja Dubrovački dnevnik.

„Žene sa štandova su bježale, ljude je bilo strah da ih ne uzme kao taoce,“ tvrdi jedan od njih za Dubrovački dnevnik… Drugi situaciju opisuje kao “opsadno stanje”.

Jedan od mještana tvrdi kako je osumnjičeni prilikom uhićenja pružao neki vid otpora, ali i kako je policija pucala u zrak kako bi ga upozorili da se preda, javlja Dubrovački dnevnik.

Image
Izvor: Dubrovački dnevnik
Image
Izvor: Dubrovački dnevnik
Image
“Nakon zaprimljenog većeg broja dojava građana, policija je jutros oko 8 sati na dvije različite lokacije na području grada Ploče pronašla dvije mrtve muške osobe za koje se sumnja da su preminule nasilnom smrću. Vrlo brzo nakon pronalaska tijela, oko 8,30 sati, policija je uhitila osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem i on se trenutno nalazi u prostorijama policije gdje će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje. Slijedi očevid kojim će rukovoditi Županijsko državno odvjetništvo i kojim će se utvrditi detaljnije informacije ovog događaja”, priopćila je policija.

Kako piše Dalmacija Danas nije poznat motiv ubojstva. Neslužbeno doznaju da se ubojstvo dogodilo na odlagalištu otpada pored stanice tehničkog pregleda, a policija je okružila područje između crkve i suda. “Navodno je netko izašao iz auta i pucao iz kalašnjikova”, rekao je za Dalmacija Danas stanovnik Ploča.

‘Bacaj pušku’

Kako javlja Dubrovački vjesnik prema neslužbenim informacijama, čovjek koji se sumnjiči za ubojstvo uhićen je nešto prije 9 satu u Opuzenu. Kako pričaju stanovnici grada koji su se našli blizu, čula se pucnjava a žene koje prodaju poljoprivredne proizvode na štandovima uz cestu su se od straha razbježale, a prolaznici kažu da su čuli povike ‘Bacaj pušku!’

Prema neslužbenim informacijama Dubrovačkog vjesnika, ubijeni muškarac (52) bavio se prikupljanjem staroga željeza, za vrijeme Domovinskog rata bio je pripadnik Četvrte gardijske brigade, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari