DETALJI UŽASA U PLOČAMA

Svjedokinja o likvidaciji dječaka: ‘Trebao je tu proći na vjeronauk. Mislim da ga je čekao i upucao s leđa’

Photo: Matko Begovic/PIXSELL

Osumnjičeni Milenko Radulović navodno je bio poznat po problematičnom i nasilnom ponašanju te ga je policija dobro znala. Motiv je moguće osveta

Stanovnici Ploča šokirani su svirepim dvostrukim ubojstvom u rano jutro, kada je malo prije 8 sati hladnokrvni ubojica likvidirao iz automatskog oružja prvo dječaka od 17 godina, a onda svog brata Mitra Radulovića (52) kojeg mještani znaju kao “kralja željeza”.

Dječak je ubijen nedaleko crkve, u samom središtu grada, a kako donose 24sata, jedna od svjedokinja kaže da se sve dogodilo 15-ak minuta prije 8.

“Tek sam se ustala, mislila sam da je netko istovario neki materijal… Izašla sam kasnije van, bilo je još ljudi. On je već bio mrtav. Upucan je u lijevu stranu. Mislila sam da je moj unuk prolazio ovdje”, rekla je Mara Parmać i dodala da se približila, vidjela naočale dječaka, a na lijevoj ruci da je bilo malo krvi. Njegovo tijelo bilo je već beživotno.

Policija je ubrzo blokirala izlaze iz grada te je osumnjičenog brzo našla.

Kako je RTL.hr neslužbeno doznao, on se nije previše opirao te je imao automatsko oružje za koje se sumnja da je iz njega likvidirao dječaka i vlastitog brata.

Svjedokinja s kojom su 24sata razgovarala kaže da je dječak trebao doći na vjeronauk i da ga je ubojica vjerojatno pratio, potom čekao da izađe iz crkve, i onda ubio s leđa.

Žrtve su ubijene na dvije različite lokacije, Mitar Radulović pored svog privatnog deponija u industrijskoj zoni Ploča.

(Rogotin; Mitra Radulovića zvali su “kralj željeza”)

Podsjetimo, Mitar je bio omiljen među Pločanima te su ga zvali “kraljem željeza”.

O njemu je prije nekoliko godina pisao lokalni portal Rogotin nazivajući ga dobrim duhom grada. Skupljao je sekundarne sirovine te su o njemu govorili da je očistio mjesto od otpada. Bio je prepoznatljiv po kolicima koje bi gurao kilometrima. Ujedno je bio i veteran Domovinskog rata, baš kao i njegov brat Milenko Radulović kojeg je policija uhitila zbog sumnje da je upravo on likvidirao hladnokrvno dječaka i brata.

Photo: Matko Begovic/PIXSELL

“Mitar Radulović, jedan je od onih „malih“ ljudi koji je svoje sugrađane odavno navikao da na njega mogu računati kad god im zatreba. Općepoznat je u gradu zbog posla kojim se bavi, a Pločani njegove usluge traže svakodnevno. Mitar sakuplja željezo i stari papir i zbog toga, vozeći svoja već legendarna kolica, svakoga dana propješači najmanje deset kilometara kroz gradske ulice, penje se na katove pločanskih zgrada i deponira željezo i papir u improviziranome skladištu na mjestu bivših lučkih baraka, čekajući povoljnu cijenu da bi ih prodao u Jadransirovinu”, tada su pisali na Rogotinu

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Domovinskom ratu bio je skoro četiri godine, prošao je bojišta od Dubrovnika do Maslenice. Kao mogući motiv ubojstva navodi se osveta

Inače, osumnjičeni Milenko navodno je odavno poznat policiji zbog problematičnog i nasilničkog ponašanja. Ranije je živio s bratom u barakama i policija je često intervenirala zbog nasilnog Milenka.

Policija je o svemu sazvala konferenciju za novinare koja bi trebala biti u 16 sati, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari