U KORIST SVOJE TVRTKE

Upravitelj zgrada ‘iz pakla’! U Rijeci i Kastvu stanarima ukrao više stotina tisuća kuna!

Ilustracija: Riportal - M.L.

Predstavnicima suvlasnika zgrada predavao je neistinite obračune prihoda i rashoda zajedničke pričuve ili krivotvorene izvode prometa po računu

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko – goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

“Sumnjiči se da je kao odgovorna osoba, odnosno upravitelj stambenih zgrada na širem riječkom području i Kastvu te kao jedina osoba ovlaštena za raspolaganje sredstvima po računima navedenih zgrada, u vremenskom razdoblju od listopada 2018. do kraja ožujka 2021.  godine s tih računa neopravdano isplatio iznos od više stotina tisuća kuna u korist svoje dvije tvrtke sa sjedištem u Rijeci.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

VIDEO DANA:

U namjeri da stvarnim vlasnicima novčanih sredstava na računima prikrije neopravdane isplate s računa, predstavnicima suvlasnika zgrada predavao je neistinite obračune prihoda i rashoda zajedničke pričuve ili krivotvorene izvode prometa po računu.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela protiv osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari