POLICIJA POZIVA NA OPREZ

U blizini škole u Istri stariji muškarac vrbovao učenicu (11) : Otac opisao kako je izgledao i što je rekao

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

U dogovoru s marčanskom školom, policijski službenici održat će i edukaciju roditelja

U blizini Osnovne škole Marčani u Istri stariji muškarac vrbovao je 11-godišnju učenicu. Otac učenice prepričao je kako se učenica OŠ Marčana našla na meti nepoznatog i opasnog čovjeka. Otac je za Glas Istre opisao kako je izgledao muškarac te što se dogodilo.

“To se dogodilo petneastak metara od škole, u uličici koja nije prometna, kad je dijete oko 13 sati krenulo kući. Stariji muškarac, otprilike oko 70 godina s naočalama, kraće sjede kose, jako naboranog lica, u trapericama i kariranoj košulji, došao je kod mog djeteta i upitao ga želi li ići s njime u auto jer je tamo čeka njezina mama. Čim je dijete to čulo, pomislilo je da nema šanse da je ondje mama i počelo je trčati i bježati”, ispričao je otac djevojčice.

Otac je slučaj odmah prijavio policiji, te je obavijestio ravnateljicu škole, koja je o svemu obavijestila roditelje tamošnjih školaraca. Ovaj potencijalni pokušaj vrbovanja dogodio se prošli tjedan.

Glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač potvrdila je da je 19. siječnja “zaprimila dojavu da je stariji muškarac u Marčani pristupio djetetu koje se vraćalo iz škole te je pozvao dijete da pođe s njim. Dijete se udaljilo i o svemu obavijestilo ukućane koji su pozvali policiju”.

Nakon prijave događaja, policajci u uniformi i civilu provode pojačane aktivnosti blizu škola na širem pulskom području. U dogovoru s marčanskom školom, policijski službenici održat će i edukaciju roditelja da bi ih uputili kako djeca i roditelji trebaju postupiti u sličnim slučajevima.

”Učitelji, roditelji i učenici upoznati su s navedenom situacijom te su obaviješteni o potrebi pojačane opreznosti. Služba za prevenciju Policijske postaje Pula pozvana je da održi edukativne aktivnosti na navedenu temu”, izjavila je ravnateljica OŠ Marčana Nensi Kaluđerović, prenose RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views