EKSPLOZIJA

U obiteljskoj kući na Rabu buknuo požar; Čovjek (47) s teškim ozljedama prevezen u riječki KBC

Ilustracija (Vatrogasci Krk /Facebook)

U požaru su ozlijeđeni 47-godišnji hrvatski državljanin kojemu je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka i gdje su mu utvrđene teže ozljede te 60-godišnjak koji je lakše ozlijeđen

Policija je jučer oko 13.50 sati zaprimila dojavu o požaru u apartmanu u obiteljskoj kući u Barbatu na Rabu, u vlasništvu 60-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečeni su djelatnici JVP Rab koji su požar ubrzo ugasili. U požaru su ozlijeđena dva hrvatska državljana, 47-godišnji hrvatski državljanin kojemu je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka i gdje su mu utvrđene teže ozljede te 60-godišnjak koji je lakše ozlijeđen.

VIDEO DANA:

Obavljenim očevidom, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je da je do požara došlo zbog nepažljivog rukovanja dvoje hrvatskih državljana, starosti 24 i 47 godina, pri kuhanju na plinskom štednjaku.

Uzrok požara je zapaljenje ulja u zdjeli na štednjaku, nakon čega je 47-godišnjak nesmotreno pokušao ugasiti vatru vodom, a da prethodno nije ugasio plin na štednjaku što je, osim požara, naknadno izazvalo i eksploziju.

U toj eksploziji oštećeni su dijelovi dvaju apartmana (vanjska vrata, staklo na balkonskim vratima i dr., a kuhinja je kompletno zacrnjena od dima). Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a utvrđivanje svih relevantnih činjenica se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari