UŽAS NA CESTI Prometna nesreća u Ičićima, stradala mopedistica, vozačica auta joj je oduzela prednost prolaska

Foto: Facebook

Nakon jučerašnjeg stradanja motociklistice na Kantridi, nova prometna nesreća u kojoj je stradala osoba na motociklu

Danas ujutro u Ičićima, na državnoj cesti, dogodila se prometna nesreća u kojoj je stradala motociklistica.

Do nesreće je došlo oko 7 sati kada je 54-godišnjakinja upravljajući mopedom, riječkih registracijskih oznaka, iz Ičića prema Lovranu, u Liburnijskoj ulici udarila u osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 52-godišnjakinja.

Vozačica osobnog vozila je skrećući prema Opatiji oduzela prednost prolaska 54-godišnjakinji pa je ista pala s mopedom na kolnik i pri tome zadobila lakše ozljede.

Svakako je porazno da se u niti 24 sata razmaka dogodila već druga prometna nesreća s teškim stradanjem motociklista.

Unesrećenoj osobi u pomoć su odmah priskočili ostali sudionici u prometu i prolaznici a vrlo brzo na mjesto nesreće stigli su i djelatnici hitnih službi.

Iako se svake godine u proljeće upozorava na povećanu prisutnost motociklista i mopedista na prometnicama, čini se da nikako ne možemo izbjeći njihovo učestalo stradavanje na prometnicama.

U nekim slučajevima odgovornost je na neodgovornim motociklistima, no u mnogim drugim slučajevima odgovornost je na vozačima osobnih vozila koji često ‘ne doživljavaju’ vozila na dva kotača kao ravnopravne sudionike u prometu na koje treba posebno obratiti pozornost u vožnji – pogotovo u proljetnim i ljetnim mjesecima.

Vozači oprez, posebno budite obazrivi prema motociklistima – motociklisti, pridržavajte se svih prometnih propisa i pravila!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari