HNK RIJEKA O SINOĆNJEM INCIDENTU: Inicirat ćemo sastanak predstavnika navijača, redara, policije i kluba

„Hrvatski nogometni klub Rijeka ne podržava nikakav oblik nasilja niti protuzakonitog ponašanja i poduzet će sve kako bi se naši navijači osjećali sigurno prilikom posjete našem stadionu kao što je to i bio slučaj u protekloj sezoni“, poručuju iz HNK Rijeke

Nakon sinoćnje utakmice novog prvenstva Rijeka-Slaven Belupo došlo je do nemilih scena na istočnoj tribini (zamjenskog) Stadiona HNK Rijeke kada je došlo do (brutalne) intervencije policije prema navijačima. Navijači Rijeke po običaju su uz ogradu istočne tribine još proslavljali pobjedu kada je taj je običaj prekinut od strane policije i uz „prekomjernu uporabu pendreka“ ali i suzavca kojim su navijači prskani u oči kako bi se potjerali s ograde tribine (OVDJE).

Nakon što su se o incidentu izjasnili iz Policijske uprave primorsko-goranske (OVDJE), danas su se o tome priopćenjem oglasili i iz HNK Rijeke. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Vezano za pojedinosti o događaju nakon subotnje utakmice Rijeka – Slaven Belupo molimo Vas da se obratite Policijskoj upravi Primorsko-goranskoj koja sukladno članku 8. stavak 2. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima ujedno i rukovodi cjelokupnim osiguranjem redarske službe i policije te se očekuje da će izdati službeno priopćenje.

S obzirom da su kamere video nadzora koje pokrivaju tribine stadiona pod ingerencijom isključivo MUP-a odnosno djelatnici kluba nemaju ovlasti za uvid u snimljeni materijal nismo u mogućnosti komentirati navedeni događaj već je od strane kluba zatraženo službeno izvješće policije.

Od strane Hitne pomoći potvrđeno je da na samom stadionu nije bilo intervencije odnosno nitko od navedenih sudionika događaja (posjetitelja, redara i policije) nije zatražio liječniku pomoć.

U nadolazećem tjednu bit će održan sastanak predstavnika navijačke skupine, zaštitarske tvrtke, policije i predstavnika kluba na kojem će glavna tema biti navedeni događaj s ciljem da se u budućnosti izbjegnu prizori sa subotnje utakmice i ponovo u centar pažnje vrate uspjesi Rijeke na travnjaku.“, stoji u priopćenju HNK RIJEKE.

U prilogu pogledajte sjajan videouradak poznatog youtubera EDEN7 u kojem možete vidjeti “uredovanje” policije u “trećem poluvremenu” sinoćnje utakmice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari