‘Nju sam riješio, a sad ću i tebe’: Novi detalji stravičnog ubojstva na Zametu

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I ubojičia supruga Slavica Merdanović završila je lani u zatvoru jer je prijetila i krampom napala Milkinu majku Anku…

Mrtvo tijelo žene pronađeno je u utorak u 13.15 sati u ulici Stari put kod kućnog broja 13, javljeno je iz Policijske uprave primorsko-goranske. U Županijskom državnom odvjetništvu odmah su naveli kako provode očevid i da je riječ o ubojstvo nožem u kojem je stradala 55-godišnja žena. (OVDJE)

Spor oko puta odlučio ‘riješiti’ na krvav način

Bila je to Milka Grivičić, došla je posjetiti svoju majku, a višegodišnji spor oko prilaznog puta Džemal Merdanović (72) odlučio je okončati na najkrvaviji način.

Dugogodišnji spor između prvih susjeda oko prilaznog puta i poremećeni međususjedski odnosi nalaze se, po svemu sudeći, u pozadini jezivog zločina. (OVDJE)

“Čula sam samo jauk. Ništa drugo nisam čula, a ni vidjela. Kći me dovezla kući nakon pregleda u bolnici, baš sam počela objedovati kada sam čula taj jauk, pisak. Izašla sam na balkon, vrlo brzo su stigli policija i Hitna pomoć. Tek malo kasnije sam saznala što se zapravo dogodilo. To je strašno! Milka, Milkica kako smo je zvali, radila je u Plodinama na Viškovu. Na Viškovu joj je, zapravo, koliko ja znam, i bila adresa stanovanja, a tu joj je živjela majka Anka i dvije kćeri. Ne mogu vjerovati da više nema Milkice, išla je u školu s mojom kćeri. Ubio ju je prvi susjed Džemal, kojeg više zovemo Đemo. Između dvije obitelji postoji dugogodišnji spor oko prilaznog puta. Prolaz je zajednički, no Đemo ga svojata”, rekla je jedna od susjeda.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I ubojiična supruga Slavica Merdanović završila je lani u zatvoru jer je prijetila i krampom napala Milkinu majku Anku.

Na početku tog prilaznog puta je kapija, a kada se ona otvori putem se stiže do kuće obitelji Merdanović i kuće Milke Grivičić, odnosno njene majke Anke Jakovljević.

Merdanović je inače svojatao put, zabranjivao im prolaz njime do njihovog dvorišta – objasnila je druga susjeda, koja je također željela ostati anonimna, kao manje-više svi susjedi.

Majci ubijene poručio: ‘Sad ću doći i po tebe stara k….’

Anka Jakovljević, Milkina majka, bila je u kući kada se dogodilo ubojstvo. Čula je jauke i zapomaganje te je, kada je došla na vrata, vidjela kćer kako leži u lokvi krvi. Susjed Merdanović derao se: “Riješio sam se k…., sada ću doći i po tebe, stara k….”.

Anka se uplašila, otišla u kuću i nazvala policiju. Nakon što je Džemal uhićen, policija je pretresala njegov stan. Susjedi su vidjeli da policajci iznose vreću u kojoj je, kako im se činilo, bila neka velika puška. Bio je to, ustvari, raketni bacač koji samo dokazuje da je Džemal bio tempirana bomba.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Anka tvrdi da je policija zbog Merdanovića dolazila bezbroj puta, konkretno zbog narušavanja javnog reda i mira.

Džemal i supruga živjeli su u kući sa sinom, a nakon zločina su, kažu susjedi, majka i sin negdje otišli.

Inače, za prilazni put na kojem je Milka ubijena Merdanović je tvrdio da je njegovo vlasništvo i nije dozvoljavao obitelji Jakovljević da ga koristi. Jakovljevići su, pak, tvrdili da je put javno dobro i za to su imali dokumente, ali Džemal je tvrdio da su krivotvoreni.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Situacija se mogla izbjeći?

Upućeni u situaciju ogorčeni su jer smatraju da se tragedija mogla spriječiti da su institucije odrađivale svoj posao, jer mnogi su pretpostavljali da bi Džemal svoje prijetnje mogao i ostvariti.

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj zatražili smo informacije je li protiv Džemala Merdanovića bilo prijava ili intervencija zbog prijetnji, nasilja ili drugih kaznenih djela, no odgovorili su nam “da sukladno zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka nismo u mogućnosti dostaviti tražene podatke”.

Jučer oko 14.15 sati ubojica je priveden na Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, gdje je ispitan i određen mu je istražni zatvor. Od njega je oduzeta ručna bombu M-75, ručni bacač raketa te 51 komad vojnog streljiva. (OVDJE)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari