TEŠKE OZLJEDE: Tri žene ovih su dana brutalno napali njihovi bivši ili sadašnji partneri

Idi na originalni članak
Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Božićno vrijeme smatra se najsretnijim periodom godine, ali to je i doba kada se poveća broj nasilja u obitelji. Iznimka, na žalost, nije ni ova godina

Oglas

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Scena kakva se viđa samo u filmovima odigrala se prekjučer u Biogradu. Ženu s kojom je već 30 godina rastavljen, bivši suprug pregazio je automobilom dvaput. Uz sve, na nju je krenuo i nožem.

“Ja sam u tom momentu bio tu, blizu njih i kad je on pregazio nju ja sam nju uhvatio, vodio je prema autu, prema zidu, da je spasim. On je opet letio na nas i zgazio nju. I izvadio je nož i potegao je nož”, priča očevidac Petar Pešić.

Slomio joj je pet rebara, rame i potkoljenicu. “Ja se samo nadam da se neće samo naći neka rupa u zakonu zbog koje će on uskoro izaći iz mjesta u kojem bi trebao ostati do kraja svoga života”, kazala je psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić.

Isto misli i za muškarca koji je u Đakovu napao suprugu motornom pilom za drva. Odsjekao joj je dva prsta i zadao joj teške ozljede glave i vrata. Netko tko nije nasilan neće to postati ni zbog blagdana no, ipak oni labilniji često će baš tada pokazati svoju pravu narav.

‘Svoje frustracije mogu istresti na osobu koja je o njima ovisna’

“Kukavica malo popije da dobije hrabrosti, možda je bilo i alkohola. Možda je bila i droga, ali bez obzira prije nego što je on uzeo alkohol ili drogu da se ohrabri on se spremao na taj čin. Dakle to je predumišljaj”, tvrdi Uvodić-Vranić.

Tijekom uobičajenih radnih dana nasilni pojedinci dio agresije i energije potroše na radnom mjestu. No, tijekom blagdana pojačavaju se emocije, očekivanja. “Mi smo doma gazde. Ti koji žele biti gazde. I onda oni doma mogu sve svoje frustracije na poslu, u društvu, iz djetinjstva – ko’ zna odakle sve istresti na onu osobu koja je o njemu emocionalno, a koji put i financijski ovisna”, tvrdi Uvodić-Vranić.

Upravo to dogodilo se ženi u Solinu koju napao njezin partner. Nanio joj je teške tjelesne ozljede, slomio joj nos i nekoliko kralježaka. Žena je u bolnici, a napadač u bijegu i to već tri dana.
Ružica Đukić

Exit mobile version