ISTRAGA POKOLJA U BEOGRADSKOJ ŠKOLI

Vlasnik streljane iznio drugu verziju događaja: ‘Otac je dolazio i dovodio sina, ali…’

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Više tužiteljstvo u Beogradu pokrenulo je postupak protiv dječakovog oca jer nije na odgovarajući način osigurao čuvanje oružja koje je njegov sin koristio u pokolju u školi

Nastavlja se istraga masovnog ubojstva u beogradskoj Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’ gdje je 3. svibnja 13-godišnjak u krvavom pohodu nasmrt ustrijelio devet učenika i domara, a ranio sedmero učenika i profesoricu povijesti. Oružje – dva pištolja – po svemu sudeći je uzeo iz očevog sefa, a odmah nakon zločina počelo se govoriti da je dječaka otac često vodio u streljanu gdje je ovaj vježbao pucati iz pištolja.

Međutim, Kurir donosi izjavu Ratka Ivanovića, predsjednika Streljačkog kluba “Partizan” koji kaže da je dječak dolazio u njihovu streljanu s ocem, ali da ondje nikada nije pucao.

‘Dječak je sjedio u kafiću ispred i čekao oca’

“Otac je s vremena na vrijeme dolazio k nama. Dovodio je i sina, ali dječak nikada nije ulazio u streljanu, a kamoli pucao. Sjedio je u vrtu kafića ispred streljane, čekao ga i nije ulazio. Možda je pokušao ući, ali tvrdim da bi ga instruktor u tom slučaju odmah udaljio”, kazao je Ivanović.

Također kaže da su, otkako se dogodio zločin, u medijima iznesene krive informacije.

“Ponavljam, tvrdim da dječak sigurno nije gađao. Mi kao klub surađujemo s policijom i sve što su nakon zločina tražili od nas – informacije ili dokumentaciju – mi smo im predali. Snimke nadzornih kamera su predane, kao i dnevnici gađanja, popis streljiva i sve drugo”, kazao je predsjednik streljačkog kluba Partizan.

Streljana pod stalnim videonadzorom

Snimke nadzornih kamera, kaže, čuvaju se najmanje četiri mjeseca, neke i do godinu dana. Streljana je svakodnevno pod videonadzorom puna 24 sata, a tko god uđe mora se identificirati. Instruktor, kaže Ivanović, sve te podatke upisuje u dnevnik gađanja koji redovito kontrolira i policija.

U ovom slučaju policija je provjeravala je li otac dječaka-ubojice dolazio u streljački kluba, jesu li on i njegov sin bili obučeni za rukovanje vatrenim oružjem, je li otac donosio svoje vatreno oružje za gađanje i koje te je li to oružje koristio i njegov sin u streljani.

Policija provjerava sve detalje o oružju

Provjerava se, pored ostalog, za koju vrstu, marku, model, kalibar i tvornički broj vatrenog oružja je izdana dozvola ocu dječaka. Takošer se provjerava koja je zdravstvena ustanova izdala ocu uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za nabavljanje i držanje oružja, postoji li obveza za obnavljanjem tog odobrenja te na koji je način nadležno tijelo procijenilo da su ispunjeni svi uvjeti za izdavanje odobrenje ocu za nabavljanje i držanje vatrenog oružja.

Više tužiteljstvo u Beogradu pokrenulo je postupak protiv dječakovog oca jer nije na odgovarajući način osigurao čuvanje oružja koje je njegov sin koristio u pokolju u školi, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari