IZNENAĐENJE

Obersnel prvi put izlazi na parlamentarne izbore: ‘Pristao sam pomoći SDP-u’

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Njegova kandidatura za Sabor mogla bi značiti da SDP mora tražiti novog kandidata za gradonačelnika

Prvi put u njegovoj političkoj karijeri riječki gradonačelnik Vojko Obersnel pristao je ući u parlamentarnu izbornu utakmicu i trebao bi se naći na SDP-ovoj listi u 8. izbornoj jedinici.

”Do sada sam odbijao biti na listama za parlamentarne izbore budući da je posao gradonačelnika Rijeka odgovoran i teško da bih kvalitetno radio i moj trenutni posao, a u isto vrijeme bio saborski zastupnik. Budući da se moj mandat na čelu grada bliži kraju, pristao sam pomoći SDP-u jer mislim da mogu još puno dati stranci i politici”, pojasnio je Obersnel Novom listu svoju odluku da ovaj put pristane ući u izborni proces na parlamentarnim izborima.

Predsjednik riječkoga SDP-a Marko Filipović izrazio je zadovoljstvo što bi se na listi u 8. izbornoj jedinici trebao naći i riječki gradonačelnik: ”Imali smo sjednicu Gradskog odbora na kojoj je taj prijedlog prihvaćen, ali na listi će biti još kvalitetnih ljudi jer želimo građanima dati kvalitetnu alternativu. Prijedlog je da na listi budu i Željko JovanovićRomana JerkovićSandra Krpan… U svakom slučaju, imamo kvalitetne ljude koji su spremni preuzeti odgovornost i koji su dokazali svoju političku kvalitetu”.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u nekoliko izbornih ciklusa bio je siguran kandidat SDP-a na parlamentarnim izborima, ali on je to uvijek odbijao, kao i špekulacije da će se naći na listi SDP-a za Europski parlament.

Negdje na sredini trenutnoga gradonačelničkog mandata izjavio je da je ovo posljednji put da je na čelu Korza 16, ali je onda nekoliko puta kazao da bi se mogao i predomisliti, s tim da je to uvijek bilo rečeno s dozom ironije. Njegova kandidatura za Sabor mogla bi značiti da SDP mora tražiti novog kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima koji bi se trebali održati za godinu dana.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari