'RUSKA JAHTO J*** SE'

Video | Komentar: Smjestite izbjeglice na Medvedčukovu perverziju koja je bila u riječkoj luci

Medvedčukova jahta stoji u Trogiru, a pozlaćenim pipama ne curi voda, na pozlaćenim WC daskama nitko ne sjedi

Svi znate snimku na kojoj je ukrajinski vojnik odgovorio ruskom kapetanu broda Moskva “J*** se”. Ovaj se kultni trenutak dogodio prvi dan invazije i odmah je ušao u legendu. Postao je simbol otpora. Ukrajinci ga uzvikuju svaki dan na frontu, na ulicama i trgovima, taj natpis nose na kacigama, uniformama. I ukrajinska pošta već je izdala i marku s ilustracijom ukrajinskog vojnika koji pokazuje srednji prst ruskom brodu.

I naravno na internetu već možete kupiti i majice, kape, hudice, šalice, krigle, maskice za mobitel sve s porukom  “Ruski brode j…. se” U Latviji je kolega voditelj vodio vijest s puloverom s tim natpisom. 

E sad, isprva su svi mislili da je nakon toga ruski vojni brod bombardirao Zmijski otok i da je taj dan ubijeno svih 13 Ukrajinaca. Zelenski je odmah najavio da će ih posthumno odlikovati, ali kasnije se otkrilo da su ih rusi ustvari zarobili, a onda su ih i pustili u razmjeni zarobljenika prije dva tjedna. Nakon čega je otkriveno da je autor herojskog odgovora vojnik Roman Hrybov kojemu je dodijeljena medalja za zasluge u ratu. Prema posljednjim informacijama, Hrybov se vratio na bojišnicu i sad je u oblasti Čerkasi. 

A evo zašto sam sve ovo ispričala? Taj ruski brod Moskva kojemu cijeli svijet viče sad da se j… E to nije bilo kakva barka, to je najveći, najmoćniji brod ruske crnomorske flote. Prije rata, dok se nije skrivao. I sam Putin se naslikavao i ponosno promatrao svoju Moskvu na vojnim vježbama. E sad ta njegova Moskva je kaput. Ukrajinci tvrde da su je jučer pogodili krstarećim projektilima i da polako tone. 

Rusi su potvrdili da brod doista jest teško oštećen, ali da je došlo do eksplozije streljiva na brodu. Dakle ne žele priznati da su im Ukrajinci pogodili ponos i diku. Iz Kremlja kažu i da njihova krstarica “i dalje pluta” i da se poduzimaju mjere za njezino odvlačenje u luku. Američki obavještajci su pak večeras izašli sa svojom procjenom da je požar bio toliko velik da još uvijek nije u potpunosti ugašen. Štogod se dogodilo s Moskvom, analitičari smatraju da bi njezin gubitak teško pogodio srce ruske mornarice. Vladimir Vladimirović sigurno nije sretan. Dosvidanja ruski vojni brode. 

A Ukrajinci su prekjučer uhitili Putinova oligarha Viktora Medvedčuka. Ukratko, ovog tipa u lisicama zovu i Putinov novčanik ili Princ tame ukrajinske politike. On je navodno trebao biti novi Zelenski, Putinova marioneta nakon što u trodnevnoj invaziji brzo pokori jadnu Ukrajinu, ali stvari kako znamo baš nisu išle po planu. 

Dok Medvedčuk čami u ćeliji njegova superluksuzna jahta vezana je ni manje ni više nego u Trogiru. A tu 200 milijunu dolara vrijednu perverziju nazvanu Royal Romance naša je Vlada blokirala u sklopu paketa sankcija zapada. Ta blokada znači da ju vlasnik ne može koristiti. I sad eto tamo tako bez veze stoji prazna. Pozlaćenim pipama ne curi voda, na pozlaćenim WC daskama nitko ne sjedi. Kavijar se kvari u frižideru, poričila je Mojmira Pastorčić u RTL Direktu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari