NOVA PRAVILA

Autotrolej: Pri ulasku u vozilo obavezna dezinfekcija ruku putem dispenzera

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Obavezno je korištenje zaštitnih maski, bilo koje vrste, može i zaštita sa maramom ili šalom

KD Autotrolej pripremilo je, u suradnji i u skladu sa preporukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, uputu za korištenja javnog gradskog prijevoza tijekom epidemije korona virusa (COVID-19), te mole sve korisnike da se iste pridržavaju štiteći u prvom redu sebe, te sve ostale korisnike i same radnike KD Autotrolej.

Prilikom ulaska u vozilo obavezna je dezinfekcija ruku putem dispenzera.

Obavezno je korištenje zaštitnih maski, bilo koje vrste, može i zaštita sa maramom ili šalom.

Korisnici trebaju održavati socijalnu distancu s razdaljinom od minimalno jednog metra, te se s tim u vezi, ovisno o vrsti vozila, smanjuju i prijevozni kapaciteti na način:

– minibus vozilo 15 putnika
– standardni autobus 30 putnika
-zglobni autobus 50 putnika

Molimo korisnike da o navedenom vode računa, odnosno da ne ulaze u vozilo, ukoliko procijene da je u istom nemoguće održati socijalnu distancu.

Za ulaz i izlaz iz vozila koriste se srednja i zadnja vrata, s tim da se do konca ovog tjedna očekuje montaža zaštitnog pleksiglasa kod vozača, što će omogućiti i ulazak na prva vrata.

Molimo sve korisnike javnog gradskog da karte za prijevoz kupuju unaprijed na prodajnom mjestima KD Autotrolej, te na kioscima Tiska i iNovina.

Prijevoz je namijenjen prvenstveno osobama koje odlaze na posao ili imaju neodgodive obveze. Preporuka ostalima, a posebno umirovljenicima i starijim osobama, da ne koriste javni prijevoz, ako im to nije neophodno nužno, te da isti u takvim slučajevima koriste izvan vršnih perioda radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svih ostalih korisnika.

Preporuka je i apel svim korisnicima koji osjećaju neki od simptoma zaraženosti korona virusom, poput kašlja ili temperature, da ne koriste javni gradski prijevoz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari