BEZ KORONE

I 13. dan zaredom nema novih oboljelih od koronavirusa u Primorsko-goranskoj županiji!

Foto: PGŽ

O aktualnostima vezanim za koronavirus ispred sjedišta Primorsko-goranske županije  izjave medijima daju župan Zlatko Komadina, pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac, ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović i načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar.

“Drago mi je što na ovako lijep, sunčan dan donosimo dobre vijesti. Ni danas, evo gotovo već puna dva tjedna, nemamo novooboljelih osoba od koronavirusa. U crikveničkoj Thalassotherapiji nema više pacijenata. A od danas stanovnicima naše županije ne trebaju propusnice za kretanje unutar PGŽ. Vraćamo se u normalu ali i pozivamo na oprez, virus nije nestao samo se negdje pritajio”, rekao je uvodno župan Zlatko Komadina dodajući kako i dalje treba biti oprezan i nastojati da ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

“U drugi tjedan relaksacije mjera ulazimo s dosta optimizma i s dobrim brojkama. U zadnjih 20 dana imali smo samo tri novoboljela, i to osobe praćene od ulaska u RH i koje su bile u samoizolaciji, to nije nešto posebno što se događalo u populaciji PGŽ,  niti neočekivano. Imamo ukupno 48 ozdravljenih osoba”, istakao je ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović.

“U KBC-u Rijeka još su samo dva pacijenta s koronavirusom o kojima skrbimo na Klinici za infektologiju. Popuštanjem mjera otvorene su zdravstvene ustanove za sve pacijente, moram reći da sve funkcionira vrlo dobro, više je pacijenata ali se pacijenti  pridržavaju uputa i nigdje nema gužvi”, rekao je ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac koji je pohvalio pacijente koji disciplinirano dolaze u bolnicu u zakazano vrijeme. “Tamo gdje je nešto veća gužva s listama čekanja, otvorili smo i termine subotom tako da ćemo već od ove subote ubacivati pacijente koji su propustili svoje termine u ožujku i travnju”, dodao je.

“Od danas kreće rad zdravstvenog sustava u punom opsegu. U Thalassotherapiji Crikvenica nema više pacijenata s koronom, provedene su nakon otpuštanja sve protuepidemijske mjere i ustanova od danas kreće u punom opsegu”, pojasnila je pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić koja je istakla kako se kontinuirano obavlja testiranje djelatnika u županijskim ustanovama zdravstvene skrbi. I dalje će se obavljati sustavni nadzor, pa i kontrola – i to nenajavljena.

“U dogovoru s Policijskom upravom ličko-senjskom dogovoren je tranzit stanovnika otoka Raba samo s osobnim dokumentima. U proteklom tjednu, sukladno ovim dobrim brojkama što se tiče epidemiološke situacije, znatno je opao i broj prekršitelja mjera ograničenja kretnja ali i  mjera samoizolacije, tako da je što se toga tiče situacija vrlo povoljna. Građani su svjesni, savjesni i odgovorni i idemo u dobrom pravcu”, istakao je načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari