SITUACIJA BOLJA

VideoKBC RIJEKA 6-godišnjakinja uskoro ide kući! Samo jedna osoba na respiratoru

Foto: Ilustracija (Riportal.hr)

U riječkom KBC-u situacija s oboljelima od koornavirusa i dalje vrlo stabilna situacija

Ukupno je u bolnici trenutno 41 osoba pozitivna na COVID-19.

“Na respiratoru je nakon dugo vremena samo jedna osoba. Dvije ženske osobe skinute su s respiratora i uskoro bi mogle kući.”, izjavio je danas ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac.

“Imamo pet pacijenata manje nego jučer, dobili smo njihove nalaze i negativni su!”, zadovoljan je Štimac

U KBC – Rijeka trenutno imaju više posla oko otpusnih pisama nego zaprimanja pozitivnih pacijenata, što je odlična vijest!

“Dobra je vijest i da se čekaju negativni nalazi za najmlađu riječku pacijenticu, šestogodišnju djevojčicu, i njezine roditelje. Oni bi uskoro mogli kući. Brojni pacijenti POZITIVNI NA coid-19 sa slabim ili nikakvim simptomima uskoro će biti prebačeni u Thalassotherapiju u Crikvenici koja će postati prihvatilište za takve pacijente sa slabije izraženim simptomima bolesti. Automatski, imat ćemo veći broj slobodnih mjesta na krevetima na Infektologiji, i to će značiti da ne moramo do daljnjega pripremati ove krevete koje smo pripremili na Klinici za psihijatriju. Podsjetit ću, tamo je spremno koš 40 kreveta.”, zaključio je Štimac.

https://www.youtube.com/watch?v=Nv89JyrYv_c

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views