POVOLJNA SITUACIJA

U PGŽ ni danas, kroz 24 sata, nema novozaraženih! Još jedna osoba ozdravila

Foto: Ilustracija (Mateo Levak/Riportal)

U našoj županiji sada brojimo 53 ozdravljena pacijenta, dok se čeka ozdravljnje još 18 pozitivnih osoba

Epidemiološka situacija u Primorsko-goranskoj županiji i dalje je povoljna. Još jedna osoba je ozdravila, pa sada u županiji brojimo 18 pozitivnih osoba i 53 ozdravljene.

U posljednjih 20 dana bilježimo samo jednu novu zaraženu osobu, i to je pomorac koji je od povratka s broda u samoizolaciji te je praktički još jedina osoba koja je i dalje u samoizolaciji.

“U bolnicama više nema niti jednog pacijenta s korona virusom, došli smo u fazu „suživota“ s tim virusom, a sustav se vraća u redovni ritam. Sada je sve na našim građanima, na njihovoj odgovornosti, poštivanju propisanih mjera i držanju distance, kako bi ovako dobru situaciji i održali“, rekao je jučer komentirajući ulazak u treću fazu popuštanja epidemioloških mjera župan Zlatko Komadina.

Ukupno smo imali 72 zaražene osobe. Jedna osoba je nažalost umrla s koronavirusom.

“To je jako dobra epidemiološka slika u usporedbi s drugim područjima. Hrvatska je u borbi s epidemijom među najuspješnijim zemljama Europe i svijeta.”, ocijenio je jučer ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari