POVOLJNA SITUACIJA

U PGŽ ni danas, kroz 24 sata, nema novozaraženih! Još jedna osoba ozdravila

Foto: Ilustracija (Mateo Levak/Riportal)

U našoj županiji sada brojimo 53 ozdravljena pacijenta, dok se čeka ozdravljnje još 18 pozitivnih osoba

Epidemiološka situacija u Primorsko-goranskoj županiji i dalje je povoljna. Još jedna osoba je ozdravila, pa sada u županiji brojimo 18 pozitivnih osoba i 53 ozdravljene.

U posljednjih 20 dana bilježimo samo jednu novu zaraženu osobu, i to je pomorac koji je od povratka s broda u samoizolaciji te je praktički još jedina osoba koja je i dalje u samoizolaciji.

“U bolnicama više nema niti jednog pacijenta s korona virusom, došli smo u fazu „suživota“ s tim virusom, a sustav se vraća u redovni ritam. Sada je sve na našim građanima, na njihovoj odgovornosti, poštivanju propisanih mjera i držanju distance, kako bi ovako dobru situaciji i održali“, rekao je jučer komentirajući ulazak u treću fazu popuštanja epidemioloških mjera župan Zlatko Komadina.

Ukupno smo imali 72 zaražene osobe. Jedna osoba je nažalost umrla s koronavirusom.

“To je jako dobra epidemiološka slika u usporedbi s drugim područjima. Hrvatska je u borbi s epidemijom među najuspješnijim zemljama Europe i svijeta.”, ocijenio je jučer ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari