NOVI ALBUM

Poznati sastav ”Techno Vikings” objavio svoj prvi autorski album

Majstori vrhunske zabave koje ste zasigurno upoznali, kako na uličnim nastupima diljem Europe tako i na brojnim eventima, napokon promoviraju svoj album prvijenac. Techno Vikings oduševljavaju nevjerojatnom energijom kojom sa 4 saksofona i bubnjevima, uz izbor svjetski poznatih plesnih i inih hitova u vlastitim aranžmanima, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Napokon su svoje nastupe pretočili u svoj prvi autorski album kojeg promoviraju svojim nastupima, ali i posebnim promocijama. O svemu, pročitajte u nastavku:

Prvi album grupe Techno Vikings sadrži 9 autorskih skladbi. Sniman je 2019. godine u Urban studiju u Trstu i studiju PartyZan u Puli. Za mix i mastering zaslužan je Puležan Perica Šuran iz studija PartyZan, a za vizualni dio albuma Vibor Juhas, također iz Pule.

Produkcija cijelog albuma bila je financirana crowdfoundingom na internetskoj stranici Musicraiser.com koja služi kao platforma za prikupljanje sredstava za glazbene projekte.
AUTORI: Sve skladbe JURICA PRODAN, osim ”Wreckless beauty” LUKA VRBANAC, ”Sax step” ZORAN SEDLANIĆ i ”Yellow Girasole” PETAR MATOŠEVIĆ.

Avantura počinje 2016. godine na ulicama Poreča, od kuda Techno Vikinzi, naoružani s četiri saksofona i bubnjem, kreću u osvajanje obližnjih gradova poput Ljubljane, Trsta, Pule te ostalih naselja u okolici, svirajući obrade hitova elektronske muzike na akustičnim instrumentima. Nakon prvih uspješnih pohoda, u razdoblju 2017.-2019. godine Vikinzi pohode i Rijeku, Zagreb, Beč, Suboticu, Bolognu, Zadar, Split te mnoge manje gradove u regiji koja se proteže južno do otoka Visa, sjeverno do Nürnberga u Njemačkoj, zapadno do talijanske pokrajine Emilija-Romagna te istočno do Oroma, gradića na granici Srbije i Mađarske.

U tom periodu, osim uličnih svirki, band počinje nastupati na raznim eventima i festivalima kao što su zagrebački Crossover i Ces’t is the best festival, Goulash Disko u Komiži na otoku Visu, Weinturm Open Air u njemačkom Bad Windsheimu, Malomfesztival u spomenutom Oromu, Desire Festival u Subotici, Pula Film festival, tršćanski Science Fiction festival, Bela nedeja u Kastvu, Picnic festival u Rijeci…

Osim novih aranžmana uspješnica elektronske glazbe, javljaju se i ideje za autorske skladbe pa 2019. band odlazi u studio snimiti devet pjesama te izdaje album prvijenac pod nazivom Techno Vikings. Za narednu godinu Vikinzi se spremaju na europsku turneju koja će ih odvesti od Berlina preko Hannovera, Amsterdama, Lillea, Pariza, Lyona i Marseillesa do Barcelone.

Techno Vikings – kvartet saksofona s bubnjevima koji izvodi obrade hitova elektronske muzike te autorske skladbe inspirirane tim glazbenim žanrom.
Utjecaji: Moon Hooch, Too many zooz, Lucky Chops, Prodigy, Pendulum, Gigi D’Agostino, ostala elektronska glazba od 1990-ih do danas.
Ime je hommage Techno Vikingu, jednom od prvih viralnih videa na internetu.
Dosadašnji članovi: Dragan Jimi Radaković, Poreč (bubnjar, jedan od osnivača banda), Petar Matošević, Sv. Lovreč (izašao iz benda na kraju ljeta 2019, svirao alt saksofon na albumu)

Postava Techno Vikings:

Alt sax – Luka Vrbanec (Čakovec/Pula)
Tenor sax – Paolo Gortan (Pazin)
Tenor sax – Vedran Mijić (Rijeka)
Bariton sax – Jurica Prodan (Poreč)
Drums – Mathias Buthul (Trst)

WEB: www.techno-vikings.com
FB: www.facbook.com/TechnoVikingsMusic
IG: www.instagram.com/technovikingsmusic/
SC: https://soundcloud.com/technovikingsmusic
YT: www.youtube.com/channel/UCZdaL1oCSLWq7iSVkQjNb2A

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari