ZA NEPCE I DUŠU!

Galerija | KULTNO MJESTO: Bistro Na Kantridi – najfiniji zalogaji s najljepšim pogledom na Kvarner!

U ‘Bistrou Na Kantridi’ svoje specijalitete, možda i jedini u Rijeci, spravljaju u Kopa peći na drveni ugljen koja radi na principu roštilja i zatvorene peći

Na prekrasnoj i svim Riječanima (i šire!) dobro poznatoj lokaciji, u sklopu kultnog Stadiona Kantrida, pored omiljene plaže, već dvije godine posluje popularni ‘Bistro Na  Kantridi’ u kojem su – pod njegovim prijašnjim imenima i upravama – svoje osvježenje i okrijepu pronašle već generacije i generacije Riječana.

Kultno mjesto, otkada ga je prije dvije godine preuzeo novi vlasnik, nudi i neke od najfinijih zalogaja u Rijeci i okolici. Neke od svojih jedinstvenih gastro-delicija pripremaju u Kopa peći na drveni ugljen koja radi na principu roštilja i zatvorene peći.

“Kopa peć daje hrani nezamjenjivi šmek roštilja. Razvija visoku temperaturu i tlak pa hrana ostane sočna iznutra.”, ponosno ističe vlasnik Bistroa na Kantridi Josip s kojim smo kratko popričali uz kavu s najljepšim pogledom na Kvarner.

Prostor Bistroa Na Kantridi ostavlja na prvi pogled dojam ugode. Uz već razglašeni pogled na cijeli Kvarnerski zaljev, treba istaknuti decentno uređenje prostora u kojem se gosti osjećaju ugodno, kao otprilike u svom (proširenom) dnevnom boravku. Posebno će uživati obitelji s djecom jer razigrani mališani imaju puno prostora za svoje aktivnosti, a u krajnjem slučaju – i more je blizu, pa se za dana s visokom temperaturom zraka gosti mogu i osvježiti dok čekaju na svoje gastro-poslastice!

Treba dodati i da veličina prostora omogućava i posjete velikih grupa, znači u Bistrou Na Kantridi mogu se obilježiti i godišnjice mature, krstitke, karmine, rođendani, domjenci, proslave sportskih ekipa….

“Bistro smo otvorili u 2020. godini. Ideja je krenula prije pandemije. Kako i ja živim na Kantridi i imam godine iskustva u ugostiteljstvu, vidio sam potencijal ovog prostora. Stadion Kantrida je svima drago mjesto. Ljudi vole doći dole, prošetati se, popiti kavu uz more… Oko stadiona ima odličnih ugostiteljskih objekata, ali činilo mi se da nedostaje jedan za cijelu obitelj. Slučajnost je bila da smo u tom periodu vidjeli natječaj za ovaj prostor i dobili ga.”, govori o počecima svog angažmana oko Bistroa Na Kantridi njegov vlasnik Josip.

“Prostor nije bio u dobrom stanju. Dosta toga se trebalo renovirati ali uključila se cijela obitelj i prijatelji. Ipak, nije to bilo kakav prostor! To je prostor koji se nalazi u sklopu kultnog voljenog stadiona, ima 180 stupnjeva pogleda na Kvarnerski zaljev, veliki besplatni parking i svatko tko dođe ima osjećaj da je doma”, ponosno ističe Josip koji ipak ne može izbjeći temu otežanih uvjeta poslovanja za ugostitelje u posljednje dvije godine.

“No tada je krenula pandemija i uz sve godine rada u ugostiteljstvu nitko nije mogao predvidjeti ovakvo odvijanje događaja. Svejedno, pronašli smo najbolje ljude i krenuli u nepoznato. Ideja je bila da sva hrana koju ponudimo bude najbolja i posebna i za svih.”, govori Josip o ideji kojom se vodi – a to je da izvedbom ponuđenih jela iznenadi i oduševi baš svakog gosta!

U Bistrou Na Kantridi ponosno ističu svoju ponudu originalnih pizza: tijesto se radi od zero- zero brašna, to je nisko glutensko, fino prosijano brašno koje je nezaobilazno pri izradi najboljih pizza. Na najbolje tijesto ide samo najbolja mozzarella, i to tri vrste. Ovisno o pizzi, kombiniraju običnu mozzarellu, mozzarellu di buffala i kraljicu burratu.

Ekipa u kuhinji je mlada i puna ideja, primijetili smo tijekom našeg posjeta Bistrou Kantrida.

“Čak i na najobičnija jela stave neki svoj neobični potpis! Kroz našu terasu se uvijek provlači smijeh. Dajemo sve od sebe kako bi gosti prepoznali uložen trud i vratili nam se. Do sada smo primijetili da nam se ljubav koju dajemo gostima itekako vraća kroz njihove učestale dolaske. Dat ćemo sve od sebe da tako i ostane i da privučemo i nove, zadovoljne goste, ističe vlasnik Bistroa Na Kantridi Josip dok se, sve do mora, šire mirisi ukusnih jela iz njihove kuhinje.

Iz Bistroa Na Kantridi ističu široku ponudu gotovih jela, ali i neke svoje posebnosti: Pljeskavica na Kantridi i Pljeskavica Kopa.

Mi smo probali Pljeskavicu na Kantridi koja nam se posebno dopala – sadrži čisto juneće meso, burratu i pesto od svježeg bosiljka. Zaista se topi u ustima…

Ponosni su i na tunu u sezamu iz Kopa peći s domaćim slatkastim soja umakom. U ponudi si i neka tradicionalna, svima poznata jela kojima su mladi kuhari iz Bistroa Na Kantridi dali svoj poseban, mediteranski pečat.

Na kraju, saznali smo da u Bistrou na Kantridi pripremaju i posebno iznenađenje za zaljubljene: upravo slažu poseban meni povodom Valentinova o kojem ćemo podrobnije izvijestiti kroz nekoliko dana.

Savjet: dobro je unaprijed rezervirati svoje mjesto jer goste čekaju zaista zanimljiva i ukusna jela!

Bistro Kantrida i Riportal nagrađuju dvoje čitatelja sa po dvije pizze!

Sve što trebate učiniti je ovu objavu na facebook stranici Riportala lajkati, podijeliti a u komentarima te objave označiti/tagirati osobu s kojom ćete posjetiti ovo kultno mjesto – Bistro Kantrida!

Dobitnike ćemo objaviti ovdje i u komentaru naše facebook objave u petak 28. siječnja navečer.

NAJNOVIJE: SRETNICI su Martina Doričić i Marin Pujić, sve što trebate učiniti je osoblju lokala dokazati vaš identitet i nagrada je vaša! SVIMA drugim sudionicima veliko hvala na sudjelovanju i provedite ugodan vikend! 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari