(FOTO, VIDEO) Ovo su najposebniji maturanti u Hrvatskoj! Pogledajte kako su zablistali na modnoj pisti

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

‘Izgledaju božanstveno. Zapravo mi dođe da plačem od sreće što ću sad i napraviti’

U Zagrebu se održala modna revija kakvu još niste vidjeli. Pistom je prošetalo 36 mladića i djevojaka odjevenih u odijela i haljine najpoznatijih hrvatskih dizajnera. Ni po čemu se nije vidjelo da to nisu profesionalni manekeni – nego učenici iz ustanova za djecu bez roditelja.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Dizajnerske haljine i odijela nosit će i na svojoj maturalnoj večeri. Blistavo, ljetno, damski, gospodski. Ovo nisu profesionalne manekenke i manekeni, mada bi to bez problema mogli postati. Modni iskorak napravili su maturanti i maturantice.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

“Ne znam kako bih uopće dočarala to, taj izraz. Jako sam zadovoljna i pomogao mi je da se osjećam samouvjerenije nego prije”, kazala je maturantica Mirna Tarnaji.

Prvi put u životu osjećali su se kao zvijezde. Jer život ovih 36 maturanata nije bio nimalo glamurozan. Djeca koja nemaju roditelje, djeca koja su svoje domove napustila zbog neprilika. Kažu, sada su sretni, no ne kriju da su imali teško djetinjstvo. Oni su učenici iz ustanova i institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Otkako su u domu kažu, život im je ljepši.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

“Doma financijski nije bilo u redu, nismo imali materijalno… Htjela sam se maknuti od obitelji, pa sam otišla kod kumova, ni tamo nije bilo u redu, pa sam otišla u dom”, rekla je maturantica Snježana Kufek.

Kako bi zablistali na svojoj maturalnoj večeri odlučili su im pomoći najpoznatiji hrvatski dizajneri.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

“Izgledaju božanstveno. Zapravo mi dođe da plačem od sreće što ću sad i napraviti”, komentirala je sa suzama u očima modna kreatorica Matija Vujica, a pod dojmom je bio i modni dizajner Ivica Skoko:

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

“Stvarno ljudi odvoje pozamašne cifre da bi njihova djeca, kćerke i sinovi izgledali na taj dan briljantno, a ova djeca to sebi ne mogu priuštiti i zato imaju nas dizajnere prijatelje koji smo tu i svaki put ću se odazvati ovakvim akcijama.”

Nitko od njih ni sekunde nije dvojio o tome hoće li darovati svoje lepršave kreacije. Pa tako ni Varteks koji se pobrinuo za odijela, kravate i cipele.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

“Mladim ljudima koji dolaze u ovakve situacije najbitnije je da budu sigurni u sebe, a mlad čovjek kad kreće u budućnost ako je lijepo obučen i dostojanstvo izgleda da mu to daje dozu sigurnosti i to nam je jako bitno”, istaknuo je predsjednik uprave Varteksa Nenad Bakić.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

A sve je pokrenula vladina Zaklada Hrvatska za djecu.

“To je ono što smo željeli postići, da se osjećaju uključenima, nediskriminiranima, da imaju jednake mogućnosti i da budu sretni na taj važan dan u njihovom životu”, naglasila je Renata Gubić iz zaklade Hrvatska za djecu.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Mlade borce u novom ruhu prvi korak u svijet odraslih čeka za mjesec i pol dana kada će baš kao i na ovoj reviji osvojiti, možda ne pistu, ali zato plesni podij.
Donna Diana Prćić

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari