IZBORNA UTRKA: Od kuhanja kave do svrgavanja šefa stranke u prvoj satiričnoj društvenoj igri političke tematike u Hrvatskoj

Prva u Hrvatskoj satirična društvena igra na ploči političke tematike “Izborna utrka” vodi igrače putevima političke hijerarhije od kuhanja kave i odlaska po jelo do svrgavanja aktualnog šefa stranke i osvajanja vlasti u lokalnoj samoupravi, priopćio je u ponedjeljak izdavač – “Tvornica gluposti” a prenosi Hina.

izborna igra2

U „Izbornoj utrci“ se od dva do četiri igrača bore za pobjedu na izborima za lokalnu samoupravu na duhovit način, bez prozivanja ili favoriziranja neke stranke ili pojedinca

Igrači mogu birati političku opciju, stvarati neprijatelje i ulaziti u koalicije, ali i naučiti kako se na ovdašnji način postaje šef lokalne samouprave ili gradonačelnik, stoji u priopćenju proizvođača.

Ovakve se igre tematski dijele na podvrste, a jedna od njih, kojoj pripada i “Izborna utrka” je politička satira gdje se na duhovit način objašnjava politički utjecaj na društvo.

izborna utrka igra

U svijetu, osobito u SAD-u, postoji tradicija izdavanja političkih igara. Gotovo o svakom američkom predsjedniku postoji bar jedna igra, rekorder s desetak igrica je predsjednik John F. Kennedy. Najstarije datiraju iz 19. stoljeća “Election” 1896. i “Politics” 1900.

Prva društvena igra na ploči političke tematike u Hrvatskoj na tržište dolazi u srijedu, kad će biti predstavljena na sajmu Kupujmo hrvatsko, koji se održava na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Može se nabaviti na prodajnom mjestu proizvođača duhovitog naziva “Tvornica gluposti” ili naručiti preko web stranice izbornautrka.hr te Facebook stranice Izborna utrka.

“Izborna utrka” nalazi se u kartonskoj kutiji, sadrži kartonsku ploču, papirnate kartice, osam plastičnih figurica, plastične žetone i kockice.

izborna igra

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari