NE MORATE STATI!

Povela se polemika o učestalosti samozadovoljavanja muškaraca: Nemojte se stidjeti, evo koliko puta je ‘normalno’

Foto: Pexels

Samozadovoljavanje kod muškaraca je jedna od tema koja je i dalje tabu. Evo koliko puta mjesečno se muškarci trebaju samozadovoljavati

Dok joj jedni ne pridaju toliko značaja, drugi pretjeruju, osobito ako su ovisnici o pornografiji.

Brojna istraživanja su pokazala da određen broj ejakulacija na mjesečnoj razini može smanjiti rizik od karcinoma prostate, na koji utječu i drugi faktori poput pretilosti, konzumiranja cigareta i prerađene hrane s visokim sadržajem masti, ali, kao i u svemu, važno je ne pretjerivati.

Do kojeg broja je normalno?

Postavlja se pitanje, koliko je onda puta zdravo samozadovoljavati se na mjesečnoj razini. Znanstvenici su konačno otkrili broj – najmanje 21 put.

Ispitali 31.925 muškaraca tijekom perioda od 18 godina i pratili koliko često se samozadovoljavaju tijekom cijelog života. Rezultati su pokazali da snažniji spol ima cilj doživjeti vrhunac, bilo samozadovoljavanjem ili uz pomoć intimnih odnosa, najmanje 21 put mjesečno.

Pomaže u smanjenju rizika bolesti

Znanstvenici tvrde da još ne znaju točno zašto samozadovoljavanje pomaže u smanjenju rizika od karcinoma prostate, međutim, prema “IFLScience”, neki vjeruju da se ejakulacijom redovno izbacuju toksini koji mogu povećati rizik od karcinoma.

S druge strane, jedna nedavno objavljena studija ove godine, otkrila je da se neki muškarci “stide” samozadovoljavati, a s obzirom na brojna istraživanja, nema potrebe za time jer je to potpuno prirodna radnja, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari