ECIPELE.HR

Trendi satovi – koje satove ćemo nositi ove sezone?

Ilustracija

Planirate se baciti u potragu za novim satom za sebe ili ga darovati vama posebnoj osobi? Došli ste na pravo mjesto jer ćemo vam otkriti koji su aktualni trendovi!

Pripremite se za eleganciju, minimalizam, uzbudljive retro povratke stilova davnih vremena i mnoštvo boja. Nakon što pročitate naše savjete, bit ćete spremni za kupnju novog uzbudljivog modnog dodatka, čija će vas funkcionalnost oduševiti toliko da vam više neće pasti na pamet pogledati na mobitel kako biste doznali koliko je sati.

U potrazi ste za muškim satom? Evo s kojima nećete pogriješiti!

Sat je mnogo više od predmeta koji nam omogućuje određivanje točnog vremena. Na našoj je ruci stalno. Putuje s nama, radi s nama, šeće s nama, s nama je obično i dok spavamo. Sat je uz vas i u sretnim i u tužnim trenucima. Satovi mogu biti dio ostavštine koju ste naslijedili, znak pažnje, lijepa gesta, čak i dio kolekcionarske zbirke. Dobar sat je važan, a evo kako ga odabrati:

Valja imati na umu da svaki muškarac ima određeni stil i ukusi su različiti, no kod sata je lako prepoznati oznake dobre kvalitete.

Kvalitetan sat napravljen je od nehrđajućeg čelika. Takav je čelik idealan i mnogo bolji od običnog jer rijetko izaziva iritacije na koži i, kako kaže naziv materijala od kojega je izrađen, manja je mogućnost da će zahrđati pod utjecajem vlage i vode. 

Ilustracija

Također, bitna je i težina – ona je često indikator kvalitete jer sugerira da je pri izradi korišten čvršći i samim time teži čelik te da je možda i mehanizam sata bolji. 

Kvalitetan sat imat će i safirno staklo. Naravno, možete odabrati i kristalno ili mineralno koje će biti sasvim dovoljno, no kod safirnog stakla nam se sviđa što je otpornije na ogrebotine.

Cjenovno pristupačan sat imat će kvarcni mehanizam ili certificirani mehanički. Prednost kvarcnog mehanizma jest što je pri izradi mehanizma potrebno manje pokretnih dijelova pa će samim time sat biti precizniji i cjenovno pristupačniji.

Razni stilovi su u modi, no dva nam posebno plijene pažnju. Prvi stil je vintage stil koji dominira i muškim i ženskim svijetom satova. Takvi satovi su inspirirani nostalgijom i prošlosti te uključuju tanka kućišta, minimalističke brojčanike i remen od fine meke kože. Ovakav tip sata idealan je za odijela i prigode kad trebate biti dotjerani, a sportski sat bi vam umanjio cjelokupni dojam. Drugi stil koji nam se jako sviđa jest minimalistički stil, koji opet, kao i prethodni, prevladava i ženskom modom. 

Njegove čiste linije, jednostavan brojčanik, neupadljiv remen, idealni su za one koji žele muški sat koji će moći nositi u svakoj prigodi. Takav sat će pristajati odjevnoj kombinaciji za ured, nećete ga morati zamijeniti kad idete na piće s prijateljima, romantičnu večeru ili običnu šetnju.

Ove stilove i još mnoge druge, raznih brendova, pronađite na https://www.ecipele.hr/dodatci/satovi.html

Kako odabrati ženski sat koji će izmamiti komplimente?

Trendovi u svijetu ženskih satova zaista su različiti. Napokon smo dočekali sezonu u kojoj je jedan trend koji vlada šoping-listama stvar prošlosti i s veseljem pregledavamo satove najrazličitijih stilova. Od satova koje krasi jednostavan minimalizam, onih vintage stila do primjeraka ukrašenih sjajnim kamenčićima ili upečatljivih satova u bojama koje se prelijevaju, bit će teško odlučiti se za samo jedan stil.

Jednostavni ženski satovi minimalističkog stila najprodavaniji su protekle dvije godine. Viđamo ih svuda, od gradskih ulica do Instagrama te nam se baš sviđa kako mogu u jednom trenutku izgledati jednostavno i nenametljivo, dok u drugom izgledaju turbo elegantno – ovisno o tome što se odjene taj dan. 

Sudeći po influencericama na društvenim mrežama i broju spremanja na Pinterestu, predimenzionirani satovi u trendu su i 2022.! A, po svemu sudeći, bit će trendi i u nadolazećim godinama. Davno su prošla vremena kad su ženski satovi izgledali nježno i sofisticirano, danas žene vole satove s velikim brojčanicima koji dominiraju veličinom. A da ne govorimo koliko je estetski ljepši čak i kada ste u sportskoj kombinaciji ili uz njega nosite nanizane fine narukvice od zlata ili srebra. 

Satovi koje krase kamenčići ili cirkoni zasigurno su bezvremenski trend. Idealni su u trenucima u kojima želite izgledati najbolje, za izlaske, blagdane, pa i za one trenutke kad trebate unijeti malo zanimljivosti pomalo dosadnoj odjeći. 

Satovi vintage stila koji asociraju na prošla vremena prilično su popularni. Od bezvremenskih Casio satova, kojih se sjećaju i naši roditelji, do Espritovih modernijih inačica, retro satovi odaju počast vremenima kad su žene tek počele nositi satove. Oni jednostavno nude uzbudljivost i romantiku prošlih vremena dok hrabro koračaju u budućnost u kojoj ne želimo u šetnji svako malo pogledavati u ekran mobitela kako bismo doznali koliko je sati, znajući pritom da ćemo zasigurno vidjeti koju notifikaciju zbog koje ćemo izgubiti vrijeme koje smo mogli provesti jednostavno uživajući u pogledu na ulice grada, prirodu oko sebe.

Koji god stil odabrale, sigurno nećete pogriješiti jer će vaš novi ženski sat biti vaš modni dodatak, podsjetnik na vrijeme i snažno će izražavati vaš osobni stil. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari