DAVOR JURKOTIĆ: „Lakše mi je stupiti u kontakt s premijerom Cerarom nego sa svojom suprugom!“

U priopćenju ureda slovenskog premijera se kaže kako se ‘premijer Cerar i sam nasmijao dobroj šali, nakon što je kasnije saznao tko ga je stvarno zvao

Telefonski razgovor riječkog zafrkanta Davora Jurkotića koji je kao Tihomir Orešković zvao slovenskog premijera Miru Cerara postao je pravi hit na društvenim mrežama kako u Hrvatskoj, tako i u Sloveniji.

O tome se oglasio i ured slovenskog premijera koji je potvrdio autentičnost razgovora.

U priopćenju se kaže kako se ‘premijer Cerar i sam nasmijao dobroj šali, nakon što je kasnije saznao tko ga je stvarno zvao, a s veseljem očekuje i prvi razgovor sa stvarnim novim premijerom susjedne države’, kaže se u priopćenju, potvrdivši da je slovenski premijer stvarno mislio da razgovara s Oreškovićem.

Iz Rijeke se uživo javio upravo Tim Orešković ili Davor Jurkotić, koji nam je objasnio cijelu situaciju. Davore dobra vam večer, kakve su reakcije iz Slovenije?

“Dobra večer, reakcije su jako dobre, barem koliko sam popratio situaciju po portalima. Nitko mi nije zamjerio, nahvalio sam njihovu državu, ovo je jedan dobar početak odnosa Mire Cerara i budućeg premijera Oreškovića.”

Kako ste uspjeli doći do slovenskog premijera, je li to najjednostavniji poziv?

“Iskreno, puno mi lakše bilo doći do premijera Cerara nego recimo, do svoje supruge kad ju zovem. No, najbolje stvari događaju se spontano i brzo, prvo se javi gospođa na porti, uslijedi srdačan pozdrav, spoji me s tajnicom, malo šarmiram gospođu, informiram se i zatim tražim premijera Cerara i kažem da ga traži premijer Orešković.”

Prije par mjeseci napravili ste show i sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, kako ste do njega došli?

“Za Vučića je bilo nešto drukčije, ja sam prije dvije godine zvao premijera Dačića, igrom slučaja je moj broj ostao memoriran kod njih kao broj tajnika premijera Milanovića. Uskoro su me zvali i pitali jesam li ja tajnik premijera Milanovića na što sam ja zastao, no uskoro sam sve povezao i dogovorio susret u 14 sati.”

Koga god nazovete, njega i dobijete, ali čujem da nikako na štos da nasjedne crnogrski predjednik Milo Đukanović?

“Istina, ali zato sam se sprijateljio s njegovom tajnicom gospođom Dragicom, tada sam bio tajnik predsjednika Josipovića, i kad god bi ja pokušavao dođi do gospodina Đukanovića, njega nije bilo. Njegova tajnica bi mene uvijek oko 19 sati nazvala i rekla kako je on u tom trenutku slobodan, a ja bih tada svaki put, jedno pet mjeseci u nizu govorio kako je predsjednik Josipović u Zoološkom vrtu. Ona se čudila tome kako on svaki put može biti u Zoološkom vrtu, pa sam joj objasnio kako je on sponzor malenom slonu.”

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari