321-PECI! Dubravka i Marijana, Jakov i Domagoj te Marijana i Tomislav u finalu treće sezone

Na vlak za finale ‘zakasnile’ Mihajela i Luca te Valentina i Kristina

Tko bi gori, sad je doli – tako bi se mogla opisati situacija na ljestvici ukupnih bodova u polufinalu showa ‘Tri, dva, jedan – peci!’ u srijedu navečer. Iako su Jakov i Domagoj dobili imunitet kao nagradu za najbolje ocjene u prošloj epizodi, i tako postali prvi par finalista, momci su ovaj put prikupili najlošije ocjene. Kući su, međutim, otišli sestre Luca i Mihajela te prijateljice Valentina i Kristina!

finalisti-sezone-3

Jakov i Domagoj loše su odradili oba zadatka – kako kreativni na temu ‘Sv. tri kralja“, tako i Žaklinin recept za macarone. Špiček nije krio razočaranje neuspjelim kolačima jer je od obojice očekivao samo napredak.

„Jučer sam s ponosom došao kući s vašim kolačem. Moja me kćer zamolila da i danas donesem nove od istog natjecateljskog para, da proba. Srećom što imam Žakline, jer ću iz njezine slastičarne uzeti jedan kolač i odnijeti kćerki i reći joj da ste to vi radili. Jer ako s ovim dođem doma, bit ćemo izbačeni i ja i kolači! Totalno razočaranje naspram jučerašnjeg dana! Zaprepastio sam se kada sam probao… Loše!“, rekao je Špiček. Tea i Žakline također nisu imale riječi pohvale pa su, baš kao i Špiček, dečkima dodijelili dvojke.

321peci-8ep-165

Valentina i Kristina su svoje male ‘kraljevske’ kolačiće obogatile šafranom, koji se vrlo rijetko koristi u slastičarstvu. Žiriju se dopala njihova ideja koristiti ga u kremama, ali osrednje ocjene nisu bile dovoljne za prolazak u finale! Djevojke su za jednostavan kolač od sira koji je „sklepan na brzinu“, medovik s previše ruma i kremu sa šafranom dobile 18 bodova.

Luca i Mihajela pripremile su tri različita ‘kralja’ – jedan pravi, jedan srednji i jedan „srednja žalost“, a macaroni su im „pucali od suhoće“. Sestre su od žirija dobile svega 17 bodova, što također nije bilo dovoljno za nastavak utrke u showu.

321peci-8ep-181

Špiček nije bio zadovoljan s natjecateljima jer su u zadanom vremenu od pet sati napravili premalo kolača, od kojih je većina bila prejednostavna za ulazak u finale.

„Ja ne bih volio biti gazda slastičarne u kojima bi većina vas radila. Ako bi bile plaćeni po satu, ne znam biste li imali posla. Ja bih si razmislio kako bih vas plaćao jer omjer vremena i serviranog vam nikako ne ide.“, iskreno se obratio Špiček svim natjecateljima.

321peci-8ep-245

Jedini par koji je u polufinalnoj epizodi dobio pohvale su Marijana i Tomislav. U zadanom su vremenu uspjeli napraviti četiri biskvita i pet krema koje su i vizualno i okusom zadovoljili i iznenadili žiri. S osvojenih 26 bodova prvi su put došli na vrh ljestvice, a samim time i u finale!

„Ne možemo vjerovati da smo u finalu! Kada smo došli u show, nismo se niti nadali tome! Uvijek si misliš što bi bilo, kad bi bilo. Ali ovo je pozitivan šok za nas!“, vesele se Marijana i Tomislav koji sutra peku kolače za finale, zajedno s Jakovom i Domagojem i Dubravkom i Marijanom.

Kući su otišla dva ženska para – Luca i Mihajela, te Kristina i Valentina.

„Ponosna sam na Valentinu i sebe jer smo u osam epizoda pokazali da znamo jako puno tehnika izrade kolača. Mislim da smo po tome najbolji par u showu. Znamo gdje pripadamo i koji su naši dometi i granice. To što smo ispali pred finale su samo „pravila igre“ koja nekad i nisu naklonjena najboljima.“, priznaje Kriistina, dok Mihajela otkriva za koga će sutra navijati.

„U finale su ušli jako dobri slastičari i, ono što je najvažnije, jako dobri ljudi. Naši su favoriti Domagoj i Jakov koje ćemo sutra svim srcem bodriti.“

Ne propustite finalnu epizodu treće sezone slastičarsko-natjecateljskog showa „Tri, dva, jedan – peci!“ kako bi doznali tko će osvojiti titulu najboljeg slastičarsko-amaterskog para Hrvatske i novčanu nagradu od 50.000 kuna – u četvrtak, 23. prosinca u 20:15 sati, samo na RTL-u!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari