Brojna publika u Ičićima oduševljena nastupima izvrsnih swing i blues bendova iz Italije i Srbije

Napokon se sve posložilo, a nastavak premijernog Jerry Ricks Blues Festivala nije mogao bolje otvoriti festivalski tjedan koji je pred nama.

Topla i suha večer, izvrsni bendovi i brojna odlično raspoložena publika, ispunili su ičićansku lučicu pete festivalske večeri.

Nakon pozdravnih govora od strane umjetničkih voditelja, Riccarda Staraja i Damira Halilića Hala, te direktorice TZM Ičići Tatjane Bartolin, Ičiće su ispunili zvuci swinga. Anita Camarella i Davide Facchini predstavili su talijanski pogled na swing, no njihov nastup nije bio obilježen samo odličnom glazbom već i edukativnom komponentom iz povijesti ovog glazbenog pravca. Uz duhovite opaske te zanimljiv performans, koji je uključivao ukulele i pjevanje među publikom na megafon, ovaj izvrsni duo iz Italije ‘zapalio’ je brojnu publiku koja je osim platoa u lučici zauzela i lungomare iznad platoa.

Nastavak večeri donio je izvrstan nastup banda The Highlanders koji su se predstavili probranom set listom s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina koja je uključivala blues, rock, ali i psihodeliju.

Odličan kvartet iz Srbije, nakon samo nekoliko odsviranih pjesma dignuo je publiku na noge, a njihovo bravurozno sviranje konstantno je bilo nagrađivano burnim aplauzom. Miloš “Shommy boy” Milojević (gitara, vokal i usna harmonika), Mirko “Cream” Kremić (gitara, vokal), Miodrag “Mick” Dikić (bass) i Dragoljub “Matt” Zumberović (bubanj) predstavili su se repertoarom koji su mahom sačinjavali – Doorsi, Mountain, Canned Heat, Crosby, Stills & Nash, Beatles, Grateful Dead, Iron Butterfly, Arlo Guthrie, dok su nekoliko pjesama posvetili obilježavanju 50 godina od održavanja festivala Woodstock. U izvedbi pjesme ‘Been Down So Long’ pridružio im se Riccardo Staraj, dok je kraj nastupa obilježio i poziv na bis, a svoj nastup u Ičićima okončali su emotivnom izvedbom pjesme ‘One way out’ The Allman Brothers Banda.

Organizatori mogu biti zadovoljni sinoćnjom večeri koja je potvrdila želje o stvaranju manifestacije, koja osim glazbene, ima i turističku komponentu. Naime, osim domaćih ljubitelja bluesa koji su u Ičiće potegnuli sa svih krajeva naše županije, dio publike bili su i turisti, koji nisu odsjeli u Ičićima nego u drugim mjestima na Opatijskoj rivijeri.

S današnjim koncertom u Lovranu premijerni Jerry Ricks Blues Festival stigao je na ‘pola puta’. Čarobnom blues atmosferom odisao je lani park uz lovranski mul, a večeras 30. srpnja, tradicija se nastavlja uz tri sjajna banda. Publika u Lovranu na ‘prvo slušanje’ imat će priliku čuti kako zvuči blues s Dalekog istoka u izvedbi banda Atsuko Chisaka & Bluesy koji dolaze iz Japana.

Dobro znano ime jazza i bluesa, Zoran Majstorović ove godine nastupa s Organ triom, dok nam iz Amerike dolazi Khalif Wailin’ Walter Blues band. Lovran je spreman za Jerry Ricks Blues Festival, blues starta u 21 sat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari