(FOTO, VIDEO) USKORO SPEKTAKL U PUNTU: Na Velvet Festivalu ovo ljeto Svemirko, boat party, karaoke šator i puno dobre glazbe!

Nakon tri uspješna izdanja, više od 100 izvođača i dvjestotinjak umjetnika koji su prošli pozornicom Velvet festivala, pred nama je od 5. do 7. srpnja četvrto izdanje festivala na kojem će nastupiti niz zanimljivih glazbenih imena.

No pored odlične glazbe, glavni adut Festivala je samo mjesto održavanja: Punat na otoku Krku i intimna festivalska lokacija u eko-kampu Marušina Olive Hills, potpuno integrirana u prirodu OVDJE.

I ove godine organizatori su za posjetitelje pripremili niz zanimljivih glazbenih imena koje donosimo u nastavku;

The Mauskovic Dance Band (Soundway Records)

Pravo iznenađenje ovogodišnjeg festivala svakako je nastup grupe koja dolazi iz Amsterdama, a svoj glazbeni stil opisuje kao mješavinu afro-caribbean space disca. Osnivač Nicola Mauskovic podrijetlom s naših prostora kombinira elemente cumbie, afro karipskih ritmova i psihodelije kako bi stvorio jedinstveni hipnotički groove. Bend je postao popularan po klupskim scenama širom Europe.

Svemirko

Zagrebački bend koji ne treba posebno predstavljati i koji je stekao popriličnu bazu obožavatelja u svega tri godine postojanja. Marko Vuković, Branimir Blažević, Toni Tandara, Bojan Bojkov, Antonio Bošnjak stvaraju po svojim riječima emo-macho pop i to im dobro ide. Veselimo se još jednom njihovom nastupu u blizini Rijeke.

Porto Morto

Porto Morto je bend iz Zagreba koji je aktivan od 2011. godine te se oformio unutar JeboTon kolektiva. U razdoblju između 2011. i 2016. bend aktivno svira na festivalima i u klubovima po Hrvatskoj i regiji. Tijekom tog razdoblja radi na pjesmama koje su krajem 2016. izašle na istoimenom debi albumu produciranom u Kramasonik studiju u suradnji sa Hrvojem Nikšićem. Specifičnim glazbeno-vizualnim izrazom odbijaju žanrovske podjele, a publika ih dočekuje kao pozitivno osvježenje na sceni. U 2017.-oj sviraju brojne koncerte i festivale, rasprodaju KSET i pune Veliki pogon Tvornice Kulture povodom promocije albuma vrlo dobro prihvaćenog od strane publike i kritike.

Pseća Plaža

Na proljeće 2016. godine u Zagrebu, povodom 3. Trash Will Smash izložbe sakupilo se par pasa i nastao je bend, kao stvoren za plažu. Bend ima 7 članova, 4 šnaucera koji sviraju i 3 maltezera koji se bave vizualnim dijelom. Pseća plaža je audio-vizualna skupina iz Zagreba. Trenutno je čine Smelly Feet Dog, Erol, die Zoone, Lucijan, Matej i Leo.

Max Abysmal (Safe Trip, Red Light Radio)

Od DJ-a svakako treba izdvojiti Australca trenutno nastanjenog u Nizozemskoj. Dah klupske scene Amsterdama u svojoj neobičnoj kombinaciji relativno sporog tempa i visokog intenziteta pogodnog za različito raspoložene glazbene sladokusce. Max Abysmal definitivno postaje ime poznato širom Europe.

Captain Starlight (STROOM)

Još jedno ovogodišnje iznenađenje jest i briselski kolekcionar ploča i DJ, Ewald Dupan koji je poznat pod glazbenim pseudonimom – Captain Starlight. Poznat po svojim eklektičnim miksevima razne glazbe, radio emisijama i partyima, Ewald je poznat po spajanju naizgled nespojivih ritmova- pop, balearic, new wave, experimental i techno. Morate poslušati to uživo.

Valja spomenuti i popularne boat partye na kojima i ove godine glazbu pušta popularni Mile Voli Disko te Music After Dinner, a još jedna vrlo zanimljiva novost je i karaoke šator.

Early bird i ulaznice za ranoranioce su rasprodane.

Cijeli program festivala i cijene ulaznica pogledajte OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari