PUTOKAZI SLAVE 33. ROĐENDAN! Koncertnim videom „Naranče“ najavljen izlazak novog DVD-a

U ovom video zapisu Naranču u zajedničkoj sinergiji izvode sve generacije pjevača

Na 33. rođendan Putokaza, 22. veljače, izašao je DVD PUTOKAZI.33, vrijedan dokument stvaralaštva i glazbenog izraza Putokaza u tridesettrogodišnjem trajanju.

U ovom video zapisu Naranču u zajedničkoj sinergiji izvode sve generacije pjevača, sudionici slavljeničkog koncerta Vremenska kapsula br. 30, koji uz dokumentarac “(u)lice putokaza” Marte Ožanić čini novo DVD izdanje Putokaza. Režiju potpisuje Damir Kovačić.

Planetarij Astronomskog centra u Rijeci bio je jučer dupkom ispunjen vedrim licima, ozarenih radošću i ponosom. A kako i ne bi? Naime, u ovom su bajkovitom prostoru “pod zvijezdama” Putokazi proslavili 33. obljetnicu djelovanja i promovirali novo DVD izdanje „PUTOKAZI.33“.

Impresivno je tako bilo čuti zajedničku izvedbu pjevača raznih generacija Putokaza. U akustičnom prostoru ovog jedinstvenog Planetarija izveden je miks pjesama s albuma „Zemlja“, „Androida“, „Mjesec“, i „Porculan“, ali i „Ružica“, jedna od najstarijih pjesama kao i posveta prijateljstvu u obradi pjesme „With a little help from my friends“, s albuma „With Respect For the Beatles.”

Presjek svog stvaralaštva i ovog su puta Putokazi donijeli u, za njih, uobičajeno neobičnom konceptu, uz paralelnu projekciju koncertne snimke s novog DVD-a uronjene u film „Vibrato“. Publika, među kojom su se našle i mnoge osobe iz kulturnog života grada, uživala je pod zvijezdama u začudnoj atmosferi ovog glazbenog putovanja beskrajnim svemirskim prostranstvom.

Podsjetimo, novo DVD izdanje “PUTOKAZI.33” čini snimka slavljeničkog koncerta povodom 30 godina rada (Porculan / Vremenska kapsula br. 30), održanog u Rijeci, 2014. godine te dokumentarac Marte Ožanić “(u)lice putokaza”.

Novi je DVD u prodaji u limitiranoj tiraži, vrijedan je dokument i zbir u malom, stvaralaštva Putokaza u tri desetljeća. Prikaz je bivanja, zajedništva i nepresušne energije pjevačkih generacija Putokaza od utemeljenja 22.2.1984.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari