SAŠA DMITROVIĆ

Grupa Brajda održat će promociju fragmentiranog prikaza karnevala pod nazivom ”Riječki karneval”

Grupa Brajda poziva sve na promociju svog prvog izdanja, kratkog fragmentarnog prikaza karnevalskih svečanosti u gradu Rijeci od srednjeg vijeka, pod nazivom “Riječki karneval” autora Saše Dmitrovića, agilnog historiografa riječkih tema.

Promocija će se održati u Klubu Jadran, Krešimirova ulica 26 u petak, 18. veljače u 20 sati. Izdanje se može dobiti na promociji . Riječ je o knjizi u tiraži od 50 komada i svaka je posebno numerirana, pečatirana i potpisana od strane autora. Malom donacijom u zamjenu za knjigu  možete pomoći i našu daljnju izdavačku djelatnosti. Više o temi i tekstu u knjizi reći će autor, a o radu Grupe Brajda voditelj Mini galerije Jadran, Krešo Kovačiček. Nakon završetka promocije posjetitelje očekuje zabava uz čašu vina.

 “Ovo izdanje na 40-tak stranica analizira genezu riječkog karnevala u spoju jedne arhajske ruralne tradicije i građanskog maskiranog bala s naglaskom na posljednjem. Ovo izdanje donosi po prvi put integralni tekst, pisan po narudžbi nekom drugom prilikom i objavljen fragmentarno. Grupa Brajda stoji naravno za revitalizaciju kvarta, te ovaj put zastupa poziciju protiv karnevalizacije Riječkog karnevala”, rekao je o ovom događaju kustos i voditelj Mini galerije Jadran Krešo Kovačiček.

 Saša Dmitrović je rođen 1968, antikvar je i knjižar iz Rijeke. Autor je brojnih članaka i knjiga s područja zavičajne povijesti. Publicističko stvaralaštvo temelji na knjiškoj, periodičnoj i efemernoj građi koju svakodnevno susreće u svom poslu.Jedan je od osnivača Grupe Brajda.

Gosti se pozivaju da se maskiraju, naravno u granicama lijepog ukusa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari