HRVOJE HORVAT

Video | ‘Možda bi se svidjela i Putinu’: Kaotičan nastup, pamtljiva melodija i moćna poruka od Mame ŠČ napravili pokret

‘Mislim da smo nakon dugo godina čekanja napokon doživjeli da se nitko više ne mora pitati jesmo li pogriješili ili nismo kad smo Let 3 poslali u Europu. To je definitivno bio najbolji izbor’, rekao je glazbeni kritičar Hrvoje Horvat za RTL Direkt

Stranci iz cijelog svijeta traže prijevod pjesme, uče riječi, pokušavaju shvatiti o čemu to pjevaju ludi Hrvati. Kaotičan scenski nastup, pamtljiva melodija, zajedno s moćnom antiratnom porukom, zbog svega toga Mama ŠČ odavno više nije samo pjesma, nego pokret.

Za RTL Direkt je to prokomentirao glazbeni kritičar Hrvoje Horvat:

“Mislim da smo nakon dugo godina čekanja napokon doživjeli da se nitko više ne mora pitati jesmo li pogriješili ili nismo kad smo Let 3 poslali u Europu. To je definitivno bio najbolji izbor. Imalo je vezu sa stvarnim životom oko nas. Rat je u Ukrajini, na granicama Mađarske, to nije zezanje. Dok su svi ostali bili poput nojeva glavama zakopanima u pijesak. Oni su to uspjeli napraviti na super način s time da je pogotovo njihova koreografija i scenografija, koja je bila fenomenalna, je bila ironiziranje svega toga.

U velikim šarenim šinjelima su se rugali cijeloj vojnoj industriji i odlično je to da je masovna publika uspjela zahvatiti tu poruku. Uspjeli su na taj jedan način pomalo šarenog i veselog nastupa prodati puno značajniju i bitniju poruku i da to ljudi osjećaju. To je bio dosta provokativan nastup i mislim da su Let 3 napravili jednu vrlo dobru propagandnu nečega što govori na masovnoj razini popularne glazbe da se može utjecati na ono što se događa u svijetu i da treba kao što je Prlja sinoć rekao izbjeći sve te ratove koji su katastrofa za sve nas”

Bi li se mama ŠČ svidjela Vladimiru Putinu?

“Možda bi se kao pjesma svidjela Putinu, ali iskreno treba sumnjati u njegov ukus”, rekao je za RTL Direkt Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari