ZABILJEŽITE SI 24. KOLOVOZA

Na Podvežici uskoro ‘živa’ rock antologija koja se ne propušta: Paraf, Grad i Turisti w/ Firči (EKV) svirat će na Zvečki!

Foto: Promo - Nikola Petković

Prava antologija riječkog rock zvuka očekuje posjetitelje Zvečke 24. kolovoza kada će se na pozornicu ovog ljetnog festivala popeti Paraf, Grad i Turisti s posebnim gostom, Firčijem iz kultnog benda EKV!

Pionirski punk bend Paraf spada među utemeljitelje riječke scene koji su i u kasnijim pojavno – zvučnim transformacijama ostali krucijalni dio hrvatskog i regionalnog rocka.

Njihova energija i naboj nisu nimalo izblijedjeli

Kritičari znaju reći da su proširili percepciju glazbe na ovim prostorima i u glazbenu poetiku uveli moć sadašnjeg trenutka, a po pitanju nastupa uživo njihova energija i naboj nisu nimalo izblijedjeli.

Nakon niza uspješnih koncerata, grupa Paraf se vraća u Rijeku u punoj formi i punom sastavu, predvođeni originalnim članovima. Nastup na Zvečki bit će svojevrsni pretres njihove karijere pa će publika imati priliku čuti baš sve, od prvog singla “Rijeka/Moj život je novi val” do posljednjeg “Dosta!”.

Jedan od najdugovječnijih riječkih rock bendova

Grad je jedan od najdugovječnijih riječkih rock bendova uz koji su odrasle brojne generacije Riječana i koji u svom četvrtom desetljeću još uvijek stvara odličnu glazbu. Za to je najbolji primjer nedavno izašli album “Brdo”, iznimno dobro prihvaćen od strane i publike i kritike.

Grad je prepoznatljiv po pjesmama punim melodioznosti i upečatljive lirike te odličnim nastupima uživo na kojima bezrezervno dijele zaraznu energiju s publikom.

Turisti će zasvirati i poneku pjesmu EKV

Od svog osnutka 2015. godine, Turisti su objavili tri studijska albuma, od kojih je najrecentniji “Apneja” (2022.), od strane dijela domaćih kritičara bio uvršten među 10 najboljih albuma prošle godine.

Samo za ovu priliku Turistima će se u izvedbi nekoliko pjesama pridružiti jedan od najpoznatijih glazbenika bivše države, bubnjar grupe EKV Ivan Fece Firči. S Firčijem su Turisti objavili i svoj posljednji singl “Požar u srcu”, a na nastupu će se moći čuti i pokoja stvar iz opusa njegova nikad prežaljenog benda.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 8 eura dostupne su u sustavu Entrio, Dallas Music Shopu, Pajol baru, Caffe baru Skradin, Celtic caffeu Bard i Klubu mladih Rijeka, dok će na dan koncerta iznositi 10 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari