VIDEO: Nova serija prema romanu Stephena Kinga ‘11.22.63’ od 11.4. na FOX kanalu

Odlična vijest za sve ljubitelje Stephena Kinga, američkog kralja horora!

Nova serija “11.22.63,” nastala na temelju Kingova romana o pokušaju sprečavanja ubojstva J. F. Kennedyja, počinje se emitirati 11. travnja na FOX kanalu svakog ponedjeljka u 22 sata.

Tijekom devet epizoda gledatelji će moći uživati u intrigantnoj priči o 35-godišnjem Jakeu Eppingu, razvedenom srednjoškolskom profesoru koji se na nagovor prijatelja vraća u šezdesete godine prošlog stoljeća te pokušava spriječiti pogibelj američkog predsjednika. Istražujući mnogobrojne tajne oko navodnog ubojice Leeja Harveyja Oswalda, glavni junak upoznaje prekrasnu knjižničarku Sadie Dunhill, koja bi mogla postati ljubav njegova života.

Glavnu ulogu u ovoj iznimno napetoj seriji s renomiranom glumačkom postavom tumači nominirani oskarovac James Franco, njegovu partnericu na ekranu utjelovljuje Sarah Gadon, a Francova prijatelja dobitnik Oskara Chris Cooper. Kvalitetu serije jamče i vrhunski producenti J.J. Ambrams, Stephen King, Bridget Carpenter i Bryan Burk, kao i redatelji Kevin Macdonald, inače tvorac Posljednjeg kralja Škotske i Vrtloga igre, te Fred Toye, režiser popularne serije Dobre žene.

Bestseleri američkog pisca, scenarista, muzičara, redatelja, glumca i producenta Stephena Kinga (69), nepresušan su izvor inspiracije za filmsku industriju koja se nerijetko upušta u ekranizacije njegovih priča. Među najuspjelije filmske radove nastale prema njegovim romanima i novelama svakako se ubraja nezaboravan Misery, film iz 1990. o slavnom piscu kojeg otme poremećena obožavateljica tjerajući ga da u njezinoj kući na osami napiše nastavak svog romana. Film je kod publike ostao upamćen najviše zahvaljujući fenomenalnoj glumi Kathy Bates.

KING2

Po odličnim izvedbama Tima Robbinsa i Morgana Freemana, između ostaloga, pamti se i film Iskupljenje u Shawshanku iz 1994., nastao na Kingovoj kratkoj priči Proljeće nade: Rita Hayworth i bijeg iz Shawshanka. Iako nije riječ o klasičnoj Kingovskoj radnji s puno straha i misterije, ova inspirativna, potresna i iznimno zanimljiva drama, obilježena izvrsnim scenarijem i odličnom režijom o prijateljstvu dvojice zatvorenika osuđenih na doživotnu robiju, zasluženo je dobila sedam nominacija za Oskara, a danas se smatra jednim od najboljih filmova svih vremena.

https://www.youtube.com/watch?v=NXUx__qQGew

S ovim se filmom povezuju mnoge zanimljivosti. Jedna od njih je da je mulj u kanalizacijskoj cijevi, kroz koji se probija glavni lik Andy Dufresne, napravljen od čokoladnog sirupa, piljevine i vode. Kruži priča da su zbog toga cijevi zatvora u državi Ohio još nekoliko godina po završetku snimanja filma mirisale na kakao!

Stephen King zasigurno je zadovoljan i ekranizacijom svog romana Zelena milja iz 1999., nagrađenom nizom najprestižnijih nagrada s Tom Hanksom i Michaelom Clarkom Duncanom u glavnim ulogama. Istoimeni, bajkoviti film o nevino osuđenom muškarcu, kojeg resi ljubav prema ljudima, sposobnost liječenja i uskrsnuća, a koji čeka izvršenje smrtne kazne, mnogima je natjerao suze na oči. A suze nije mogao zadržati ni jedan od glumaca, David Morse koji glumi Brutusa „Brutal“ Howella, kada je prvi put čitao scenarij filma.

Još jedan od filmskih uradaka prema Kingovim pričama, koji je naišao na odobravanje publike, ali i kritike, tinejdžerska je pustolovna drama iz 1986. Ostani uz mene scenarista i redatelja Rob Reinera (koji je režirao i kultnu romantičnu komediju Kad je Harry sreo Sally). Priča je to o četvorici dječaka koji kreću duboko u šumu u potragu za lešom dječaka kojeg je pregazio vlak 30-ak kilometara od njihova grada. Riječ je o nostalgičnoj, emotivnoj i suptilnoj priči o odrastanju, o prijateljstvu i odanosti, a film se smatra vrhuncem Reinerove karijere.
Promo članak
PR fotografije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari