MAGNET ZA FOTOGRAFE

Video | Najluđa priča godine je ova o – lutki Mari! Za vikend je uhićena, danas je zvijezda Instagrama

Nakon što je prošli tjedan uhićena, za nju je saznala cijela Hrvatska. Pa je Mare iskoristila svojih 5 minuta i postala influenserica

Glavna je zvijezda gdje god se pojavi, obilazi kafiće i košarkaške utakmice, svatko se s njom želi slikati – a poznata je po ničemu, kao uostalom i mnogi drugi na Instagramu. Mare je naravno najpoznatija lutka u Hrvatskoj, koju je na veliku subotu odnijela policija, jer je njezino plastično golo tijelo smetalo jednom župniku

Izlazak s njom u grad nikada ne prolazi nezapaženo. Magnet je za fotoaparate znatiželjnih turista, svi s njom žele selfie. I oni koji znaju zašto je poznata, ali i oni koji nemaju pojma u čemu je štos.

“Znam da je dama, ali ne znam što predstavlja”, kazala je Ariadna iz Argentine

“Ja sam fotografkinja iz Njemačke i isto tako skupljam fotografije lutaka, posebno golih lutaka, u svakom gradu u kojem se nađem”, govori Ines iz Njemačke.

“Za ovo se pročulo čak i u Americi. Tako da sam došla ekskluzivno iz Amerike samo da upoznam ovu mladu, zgodnu damu”, kazala je Karmen iz Zadra.

Zamišljena je kao zaštitno, namjerno bezizražajno, lice projekta “Grad ljudi” koji je trebao upozoriti da Poluotok, tisućljetno gradsko središe, u galopirajućoj apartmanizaciji ostaje bez stalnih stanovnika.

Iza projekta lutke Marije ili popularne Mare stoje jedna novinarka, modna dizajnerica i fotoreporter.

“Ta prazna lutka je trebala simbolizirati prazan grad, grad bez ljudi. I kroz tu seriju fotografija smo tili napraviti izložbu u sklopu projekta da vratimo ljude na Poluotok, međutim, lutka je postala viralna, projekt se širi. Sad je snimamo u svakodnevnim situacijama”, govori fotograf Šime Zelić.

Danas je tako Mare bila na obuci u jednoj od najstarijih gradskih slastičarni.

“Nemamo zaposlenika i eto lutka je tu, počne po malo naučiti da radi i da dava sladoled”, govori slastičar iz Zadra Ljuma Aliju.

Snimanje u različitim ulogama rezultirat će izložbom u lipnju u istom parku u kojem se dogodilo dosad nezabilježeno uhićenje.

“Mare je jučer bila na utakmici, jutros čitamo Mare je pozvana na utakmicu s Partizanom, traži se karta za Maru. Mare je pozvana u Beograd na snimanje, Mare je pozvana jedan editorijal da radi, Svaki dan izlazi u grad, Mare traži novog dečka jer je Frane ljubomoran”, kazala je modna dizajnerica Ella Dušević.

Kao The lutka poharala je društvene mreže, a Petra je njena osobna asistentica.

“U stilu zvijezde se ne javlja na telefon, ja nosim telefon za nju, odgovaram na pozive, dogovaram gaže. Obožavatelji šalju cvijeće. Tražila me jutros da moram naći zlatne okvire jer se ona već osjeća zvijezdom. Moramo fotografije te silne nekako uokviriti i poslati baki. A kad joj sve dosadi, moram joj staviti kapu na glavu, ne želi biti prepoznata”, kazala je Petra Mustać.

Oblačiti se i dalje ne želi. Ne želi biti kao poput svih drugih lutki iz izloga, izvještava Nikolina Radić za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari