POTEZ DVOJICE RODITELJA

Dva oca postavila šator ispred bolnice u Klajićevoj pa im stigla policija: ‘Ministre, dajte nam da budemo sa svojom djecom u bolnici!’

Foto: RTL

Nakon što je tri dana kampirao ispred Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana u Pakracu, Roberto Mateš zajedno s Ivanom Pokupcem postavio je šator ispred Klaićeve bolnice u Zagrebu. Ljuti ih što roditelj uz svoje dijete u bolnici smije biti samo 15 minuta na dan.

Mateš, inače dragovoljac Domovinskog rata, najavio je kako će zapaliti i svoje spomenice te je rekao kako se nije borio za ovakvu državu. Objasnili su kako ne napadaju nikog. Na terenu je i policija koja je došla na poziv zaštitara.

Traže da ministar Vili Beroš odradi svoj posao te da se roditeljima djece u svim bolnicama omogući da budu cijelo vrijeme s njima. Podršku im je došlo dati i desetak roditelja.

Foto: RTL

“Tražimo dvije stvari. Da se u nekakvim razumnim okvirima donesu kriteriji po kojima obitelji mogu biti sa svojim najbližima koji su u javno zdravstvenim ustanovama s naglaskom naravno na malu djecu. I druga stvar koju tražimo je da ti kriteriji vrijede za sve ustanove na razini Republike Hrvatske, a trenutno vlada kaos. Dolaze priče do nas da je jedna situacija u Rijeci, druga u Zadru, treća u Osijeku, dakle tražimo umjesto ministrovog statusa na društvenim mrežama jedan jasni dopis sa jasnim kriterijima koji će vrijediti na razini cijele Hrvatske”, rekao je Ivan Pokupec.

Podsjetimo, Mateš je postavio u Pakracu improvizirani šator u kojem je provodio dan i noć, a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta šator mu je i prokišnjavao. Sa sinom je razgovarao preko walkie-talkieja.

Prestao je kampirati kada mu je sedmogodišnji sin Šimun pušten iz bolnice u kojoj se liječio od upale pluća.

 

Ines Švagelj/Matea Klišanin/Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari