AFERA 'VJETROELEKTRANE'

Josipa Rimac ostaje iza rešetaka!

Dalibor Urukalović/Pixsell

Josipa Rimac ostaje u istražnom zatvoru, odlučio je tako sudac istrage Zagrebačkog županijskog suda.

Rimac je zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Njih je 30-ak, a još nisu ispitani svi. Inače, danas je točno mjesec dana otkako su Jospa Rimac i iz afere ‘Vjetroelektrane’ iza rešetaka.

Više o cijelom slučaju u RTL-u Danas će govoriti Lidija Horvat, odvjetnica Josipe Rimac.

Podsjetimo, Rimac i još 12 državnih dužnosnika i poduzetnika Uskok od ranije sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Uz Josipu Rimac, Natašu Turbić, Ružicu Njavro i Sladića isprva je bio pritvoren i kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija, koji je u naknadno pušten da se brani sa slobode.

U međuvremenu Sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev za određivanje pritvora drugoosumnjičenom u aferi Vjetrelektrane, vlasniku tvrtke Lager Milenku Bašiću, koji je u prošlog tjedna, po nalogu Hrvatske, uhićen zajedno s izvršnim direktorom te tvrtke Draganom Stipićem.

Pored spomenutih sedmero, Uskok u aferi Vjetroelektrane sumnjiči predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, šefa splitske ispostave Hrvatskih šuma Ivana Melvana i direktora Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomislava Jurekovića.

Uz njih, prijavljeni su zagrebački poduzetnik Josip Ravlić, kninski poduzetnik Nikola Lapčić i smijenjena pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac.

 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari