50 GODINA DJELOVANJA

Ovo su ‘Mladi čuvari okoliša’ iz naše županije: Da se njih pita, svijet bi bio još ljepše mjesto!

Zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar-Jurković primile su u sjedištu Primorsko-goranske županije učenike i mentore, sudionike nedavno održanog Županijskog natjecanja Mladih čuvara okoliša.

Tema spomenutog Županijskog natjecanja je prehrana nekonvencionalnim izvorima iz prirode i ono se tradicionalno održava svake godine. Mladi čuvari okoliša ove godine obilježavaju 50 godina djelovanja, a za svoj su rad još 1993. godine nagrađeni državnom nagradom.

Svrha natjecanja je upoznavanje s preživljavanjem u prirodi koristeći nekonvencionalnu floru i divlju faunu u slučaju potencijalnih oskudica, a Mladi čuvari okoliša služe kao pozitivan primjer u edukaciji o stjecanju pozitivnih ekoloških stavova i navika. Natječu se ekipe osnovnih i srednjih škola koje na natjecanju predstavljaju svoje stečeno znanje, a dužne su donijeti spravljena jela i uzorke iz prirode.

Učenici su zamjenici župana Medarić i pročelnici Vahtar-Jurković na prijemu uručili prigodne poklone nastale kao rezultat svojih aktivnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari