SAMOINICIJATIVNO SE TESTIRAO

Rajko Ostojić se družio sa zaraženim SDP-ovcem, ide u samoizolaciju: ‘Odgovoran sam političar’

FOTO: PIXSELL

Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a i prvi na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, ide u samoizolaciju i testiran je na koronavirus, nakon što se doznalo da se družio sa zaraženim SDP-ovcem Adrianom Friganovićem.

“Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji. Naime, predsjednik SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adriano Friganović izvijestio me jutros da je u četvrtak navečer dobio pozitivan nalaz na COVID-19 infekciju. Budući sam s Adrianom u ponedjeljak, 22. lipnja, na dan Antifašističke borbe bio na polaganju vijenaca u Dotrščini i Sesvetama, kao odgovoran zdravstveni radnik i političar, bez obzira što se susret dogodio na otvorenom i nismo imali fizički kontakt, samoinicijativno sam, kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju i ugrozu bilo koga, odlučio sljedeće dane provesti u samoizolaciji”, poručio je Ostojić za Jutarnji list.

Dodao je i kako je tijekom dana pokušao kontaktirati nadležnu epidemiološku službu, međutim nitko mu se, kaže, nije javljao na telefon, pa je samoinicijativno proveo testiranje, a o nalazu će izvijestiti javnost.

Adriano Friganović, glavni tehničar Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Zagreb, te predsjednik SDP-a Donja Dubrava pozitivan je na koronavirus, a dan prije nego što je doznao da je pozitivan sudjelovao je na obilježavanju Dana antifašističke borbe sa brojnim SDP-ovcima u Sesvetama, gdje su polagali vijence na spomenik sesvetskim antifašistima i poginulim Sesvećanima u Domovinskom ratu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari