VANDALIMA NIŠTA NIJE SVETO

SRAMOTA! Ukradena stolica i razbijena vrata ormarića za knjige u dječjem kutku na Trgu Sv. Barbare!

Nakon što je šest mjeseci sve uredno bilo na svom mjestu, sada je došlo do uništavanja kutka…
Riječka Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić koja je najpoznatija po svom projektu pričanja priča u djeci u Dječjoj bolnici Kantrida, požalila se na društvenim mrežama kako je uništen dječji kutak na Trgu Sv. Barbare u Starom gradu. Dječji kutak  je upravo ova udruga u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture uredila i otvorila prije šest mjeseci.
Postavljen je tada ormarić sa slikovnicama koji je cijelo vrijeme otvoren i iz kojeg svi koji to žele mogu posuditi slikovnicu, sjesti tamo i čitati ili pak donijeti neku svoju slikovnicu i ostaviti je na radost i uživanje u čitanju drugoj djeci.
Nažalost, nakon što je šest mjeseci sve uredno bilo na svom mjestu, sada je došlo do uništavanja kutka.
Naime, jedna vrata na ormariću su razbijena, jedna stolica (koja je bila pričvršćena za podlogu) je ukradena, a i u ormariću gotovo da više i nema slikovnica.
Iz Udruge poručuju kako će krađu prijaviti policiji.
“Potrudit ćemo se ormarić popraviti, a građane koji su posudili knjige molimo da ih vrate ili da donesu neku svoju knjigu. Bila bi velika šteta da se uništi projekt koji smo osmislili s ljubavlju prema našoj djeci te realizirali uz pomoć brojnih krasnih ljudi i donatora”, poručuju iz Portića.
n

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari