OD 25. DO 28. KOLOVOZA

U Rijeci se ovaj tjedan održava Škola izdavaštva: pedagogije skrbi

Od utorka 25. do petka 28. kolovoza 2020.g. u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture i u okviru paneuropske platforme Future Architecture, u Rijeci se održava program Škola izdavaštva: pedagogije skrbi (The Publishing School: Pedagogies of Care) koji obuhvaća online izložbu u nastajanju, The Radio School – program otvoren za javnost te simpozij-radionicu za prijavljene.

Udružujući niz lokalnih i međunarodnih arhitekata, umjetnika i interdisciplinarnih kolektiva s područja prostornih i urbanih praksi, kroz ovaj program istraživat će se mogući načini učenja i proizvodnje znanja o javnim i urbanim teritorijima.

Online izložba u nastajanju, koja će biti otvorena u utorak, 25. kolovoza 2020.g. na linku publishingacts.eu te putem društvenih mreža Publishing Actsa, objedinit će radove sudionika triju programskih jedinica koje su se održavale u razdoblju od 2017. do 2020. u Puli, Šibeniku i Rijeci. Prva Izdavaštvo-akcija bavila se socio-političkim imaginarijima Pule, druga je promišljala prošlost, sadašnjost i budućnost Šibenika, dok je treća istraživala urbani kontekst Rijeke, svega nekoliko mjeseci uoči otvaranja službenog programa Europske prijestolnice kulture.

Prilikom otvaranja online izložbe, nakon uvodnog govora Morane Matković iz DeltaLaba i kustoskog online vodstva po izložbi, arhitekt Mauro Sirotnjak održat će online predavanje na engleskom jeziku pod nazivom Kritičko čitanje Rijeke.

Od srijede 26. do petka 28. kolovoza između 13.30 i 16.00 sati u prizemlju zgrade DeltaLaba, na adresi Delta 5, odvijat će se The Radio School, program otvoren za javnost u kojem će britanski umjetnik i dizajner Jack Bardwell stvarati live edukativne sadržaje u formi radijske postaje.
Live radijske emisije sastojat će se od niza intervjua s prethodnim i trenutnim sudionicima projekta Škola izdavaštva, a u razgovore će se moći uključiti i publika.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze

bolešću COVID-19. Svi se pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te OBVEZNO nošenje zaštitnih maski za lice, s obzirom da se radi o zatvorenom prostoru.

 Simpozij-radionica, koja će se za prijavljene održavati na drugom katu zgrade DeltaLaba na adresi Delta 5, također od srijede 26. do petka 28. kolovoza, istraživat će alternativne oblike edukacije. U programu sudjeluju Selma Banich, talijanski arhitekti Paolo Emilio Pisano i Sabrina Puddu (Institutes of Care), španjolski kooperativni arhitektonski ured MONTAJE, Istraživački laboratorij Un-war Space Lab te inicijativa Tirilab.

Program Škola izdavaštva: pedagogije skrbi organizira DAI-SAI (Društvo arhitekata Istre) u suradnji s DeltaLabom, a u okviru programa Slatko i slano Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Program je dio platforme Future Architecture, sufinancirane sredstvima programa Kreativna Europa Europske unije i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari