POPUŠTANJE MJERA

Video | Prvi dan mekših mjera! Izlasci do 2 ujutro, 5. val je gotov, ali što je s krajem pandemije?

Rijetko tko se više sjeća kad je posljednji put bio u kafiću ili u klubu poslije ponoći, no od danas to će ponovno biti moguće

Kafići, restorani i klubovi večeras će umjesto do ponoći moći raditi do 2 ujutro, a u njima će moći biti i više ljudi. Dio je to paketa novih, blažih korona mjera.

Laknulo je i roditeljima jer se školarci više neće morati testirati, a u vrtićima se ukidaju samoizolacije osim ako je roditelj COVID pozitivan.

Rijetko tko se više sjeća kad je posljednji put bio u kafiću ili u klubu poslije ponoći, no od danas to će ponovno bit moguće. Oni koji ne mogu bez izlazaka u sljedeća će dva dana napokon doći na svoje, izvještava Matija Mlinarić za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

„Prezadovoljan sam! Evo čekam kum ima novaca, pa će biti svega. Svi smo zadovoljni. Pogotovo mi što smo puni ko brod, nema sretnijih od nas. Idemo van i danas i sutra i preksutra, cijeli tjedan“, kazao je Rikardo iz Zagreba.

„Naravno, veseli nas to. Planirali smo malo izaći večeras, ali vidjet ćemo još“, kaže Filip.

„Danas ću još lagano, ali sutra će se izaći na večericu, izlazak i tako“, rekla nam je Nada iz Poreča.

Blažim mjerama vesele se i ugostitelji.

„Apsolutno podržavamo to. Mi ovdje imamo masu evenata, kojekakvih krizmi, pričesti, svadbi tak da nama to uvelike pomaže. S obzirom da je došlo do popuštanja sad možemo na puni kapacitet, 55 do 60 ljudi, tako da hvala im“, izjavio je Matija Ivančić, menager bistroa.

Glavni hrvatski epidemiolog objašnjava zašto je baš sada donesena ova odluka.

„Dolazi nam toplije dani, više ćemo biti na otvorenom prostoru gdje se respiratorne infekcije teže šire pa sada smatramo da je sada vrijeme da se nešto od tih mjera popusti“, poručio je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Splićani tvrde, bilo je i vrijeme.

„Napokon, ali valjda se potrefilo tako da su se dogodile neke jače stvari, a ovo ajde lakše prolazi“, kazao je Miljenko iz Splita.

„Hvala Bogu da su se sjetili. Ajmo bit realni. Nitko ne poštuje ništa, a nabijali bi mjere. Budimo realni, ili ih držimo ili ne, tako da je bolje sve ukinuti i dat ljudima da žive“, poručila je Sanja iz Splita.

„Mi bi uvijek radili. Bogu hvala da je to napokon moguće, ali ostavimo to stožeru“, izjavio je Zlatko Marinković, vlasnik restorana.

Možda ovo i nije povratak na ono staro normalno, ali je barem jedan dobar korak u tom smjeru, izvještava Matija Mlinarić za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari