Održan 9. Lean Spring Summit u Rijeci na temu ‘Greendustry 4.0’

Konferencija je okupila stručnjake i značajna imena iz industrije.

Na 9. Lean Spring Summitu, koji je okupio brojne stručnjake i tvrtke zainteresirane za zelene metode poslovanja, istaknuta je važnost “zelenog” razmišljanja i prilagodbe u poslovanju. Konferencija je poslužila kao platforma za razmatranje tema o zelenoj industriji, novim rješenjima, trendovima i inovacijama.

Glavna tema skupa, “Zelena industrija 4.0, Put prema održivosti”, bavila se utjecajem zelenih metodologija, ideja i procesa na unapređenje tvrtki, uštede, ekonomičnost, održivost i strateški rast. Predstavnici tvrtki koje već primjenjuju “zeleno” poslovanje i digitalnu transformaciju predstavili su konkretna rješenja koja omogućuju poboljšanje poslovanja kroz primjenu modernih tehnologija, smanjenje troškova i gubitaka.

Anja Štefanić (foto), izvršna direktorica tvrtke Culmena, istaknula je Projekt 100 Pametnih tvornica kao primjer brze transformacije tvornica u “pametne” tvornice. Želja je uključiti stotinu tvornica u Projekt te im omogućiti uspješnu transformaciju, velike uštede i primjenu digitalnih znanja i vještina. Novost u projektu je Članstvo u projektu za sva poduzeća koja žele dobiti nova znanja i vještine, naučiti više o transformaciji ali i pripremiti se za uspješnu transformaciju uz razne druge pogodnosti.

U sklopu svog predavanja napravila je intervju sa Borisom Poklepovićem iz Bauwerk Group Hrvatska koji je prenio rezultate i iskustvo iz Projekta transformacije. Projekt između ostalog stvara velike uštede poduzećima, te eliminira gubitke u poslovanju.

Profesor Nedeljko Štefanić (foto) naglasio je važnost primjene “Lean” menadžmenta, digitalnih tehnologija, zelenog aspekta i inovacija za poboljšanje učinkovitosti i produktivnosti u brodogradnji. Također se istaknula mogućnost primjene “blockchain” tehnologije za ubrzavanje procesa sklapanja ugovora u brodograđevnoj industriji.

Na okruglom stolu “Izazovi i potencijal hrvatske brodogradnje u Industriji 4.0” sudjelovali su Aleš Ekar (Iskra Shipyard), Robert Blažinović, Zoran Kunkera (Leaera), Sandra Uzelac (Viktor Lenac Shipyard) i Hrvoje Pupačić (Adria Winch d.o.o.) uz moderatora, prof. Nedeljka Štefanića (Culmena, FSB).

Konferenciju su podržali Klimaoprema d.d., Amelicor Group, Ember Kamini, Fluentis i WINDOR d.o.o., a mediji koji su prepoznali važnost teme Zelene industrije 4.0., popratili konferenciju i podržali je kao pokrovitelji su HINA, posao.hr, Novi list, RI portal i kanal Ri. Ovogodišnji Lean Spring Summit ostvario je izniman uspjeh zahvaljujući vrhunskom konceptu i angažmanu svih sudionika te je još jednom pružio priliku za diskusiju o posljednjim trendovima i novim idejama u industriji.

FOTO: Profesor Nedeljko Štefanić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari