DUALNO OBRAZOVANJE

Veleučilište PAR- mjesto koje stvara lidere!

Veleučilište PAR u Rijeci prva je i jedina privatna visokoobrazovna institucija u Primorsko-goranskoj županiji.

PAR je nastao u suradnji sa njemačkom visokoobrazovnom institucijom baziranom po modelu dualnog obrazovanja koje povezuje nastavu i praksu u gospodarskom subjektu, stavljajući tako naglasak na razvoj visokokvalitetnih i za tržište rada relevantnih vještina i kvalifikacija.

PAR djeluje od 2007. godine i od tada primjenjuje i implementira znanstvene i stručne spoznaje, promiče model cjeloživotnog obrazovanja te osnažuje i razvija veze s gospodarstvom i provodi različite studijske programe u uskoj povezanosti s gospodarstvom.

Veleučilište PAR provodi dualni studij menadžmenta 

Studenti mogu upisati prijediplomske i diplomske studijske programe iz različitih područja menadžmenta. Na nivou prijediplomskih studija provode se studijski programi iz dva područja: business management i management gastronomije i restoraterstva.  Studenti stječu 180 ECTS-a i zvanje prvostupnika ekonomije u ova dva područja. 

Na diplomskom studiju studenti stječu 120 ECTS-a i zvanje magistra ekonomije u području: menadžment malih i srednjih poduzeća, financijskog te sportskog menadžmenta s kvalitetno raspoređenim omjerom teorije i organizirane stručne prakse od samog početka studiranja. Kroz 30-ak nastavnih baza studentima se pruža mogućnost primjene novih znanja te stjecanje kompetencija potrebnih za rad. 

Upravo uspješna suradnja PAR-a i gospodarskog sektora rezultirala je visokim postotkom zapošljivosti studenata već pri kraju studija.

Gordana Nikolić, dekanica Veleučilišta PAR. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ova je visokoobrazovna institucija uspjela u svom 15-o godišnjem radu dati  odgovor na sve zahtjevnije tržište rada ali i na potrebe svih onih studenata koji žele nešto drugačije obrazovanje. To dokazuje i činjenica da je upravo PAR kao jedini hrvatski studij ove godine postao i dio novog europskog sveučilišta za dualno obrazovanje koji u svojoj mreži ima preko 70 000 studenata u 9 zemalja.

U narednom razdoblju EU4Dual kao novo europsko sveučilište za dualno obrazovanje bazirati će se na poslovima budućnosti, zelene ekonomije i zdravog življenja. Ovo je prilika za sve one koji žele biti dio međunarodne mreže jednih od najboljih sveučilišta Europe te kroz direktne kontakte i predavanja učiti od vrhunskih predavača kao i graditi vlastitu međunarodnu mrežu studentskih i poslovnih kontakata koji će se održavati kroz niz aktivnosti alumnija EU4Dual sveučilišta. Uz to PAR ima preko 80 potpisanih bilateralnih i Erasmus sporazuma kojima se osigurava mobilnost zaposlenika i studenata. Svake godine PAR ugošćava grupu međunarodnih studenata koji provode semestar ili dva u Rijeci te sudjeluju u ljetnim i zimskim školama.

Ljetna škola Sail & Learn

Među njima se posebno ističu ljetna škola Sail & Learn, koja na specifičan način studentima pruža mogućnost upoznavanja hrvatskih otoka te rada na lokalnim projektima kao i stjecanje znanja iz održivog turizma, liderstva i upravljanja. Ova jedinstvena ljeta škola nema samo obrazovni cilj već promiče ljepote jadranske obale u različitim zemljama iz kojih dolaze sudionici. Ne manje interesantna je i međunarodna karnevalska zimska škola INCASO koja se uvijek organizira u tjednu uoči Riječkog karnevala te studenti za kraj sudjeluju u međunarodnoj karnevalskoj povorci. 

Veleučilište PAR posebnu pozornost pridaje zaposlenim studentima i sportašima pružajući im fleksibilan mentorski pristup i konzultativnu nastavu, rad u malim grupama, pristupačne profesore i stručnu praksu. Brojni vrhunski sportaši studenti su PAR-a, što dokazuje da je usporedno moguće trenirati i studirati. 

Osim visokog obrazovanja, u sklopu Centra za cjeloživotno obrazovanje, PAR organizira brojna stručna usavršavanja, edukacije, seminare i treninge iz područja menadžmenta, financija, marketinga, izrade i provedbe EU projekata, liderstva, odnosa s javnošću, sporta, zdravstva, turizma i gastronomije. Godišnje preko 1000 polaznika koristi ove programe kroz otvorene i in-house edukacije kojima stječu dodatna znanja i vještine potrebne na tržištu rada. kroz sustav vaučera od strane ministarstva rada osigurana su sredstva za različite programe mikrokvalifikacija koje omogućavaju korisnicima besplatno obrazovanje.

Uz obrazovanje u području menadžmenta PAR je prepoznat i po svom europskom digitalnom inovacijskom hub-u kao i centu za inovacije i poduzetništvo i PAR inkubatoru koji pružaju potporu poduzetnicima i onima koji to tek žele postati u njihovom razvojnom putu. Kroz svoje 3 poduzetničke potporne institucije PAR promiče poduzetničko učenje od „gnijezda do zvijezda“  podupirući start-up zajednicu i pružajući različite konzultantske i edukacijske usluge. 

Poruka dekanice 

Dragi studenti, svjesni smo kako je odabir nastavka obrazovanja ozbiljan i ključan korak u razvoju znanja i daljnje karijere. Veleučilište PAR vas priprema za realne životne i poslovne izazove. To ostvarujemo pružanjem kvalitetnih znanja i vještina učinkovitom sinergijom akademske zajednice i gospodarskog sektora vodeći računa o potrebama sve zahtjevnijeg tržišta rada. Naše je Veleučilište poticajna i prepoznatljiva sredina koja razvija poduzetnička razmišljanja i vještine, potiče kreativnost i poziva vas  da se odvažite izaći iz okvira zadanog. Dobro nam došli!

Ako si u potrazi za suvremenim obrazovanjem koji ti pruža znanje i vještine potrebne za siguran uspjeh u poslovnom svijetu-  Izaberi PAR Veleučilište koje stvara lidere! 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari