GODIŠNJICA BEZ OKUPLJANJA

“Ajkule” obilježile 29. godišnjicu osnutka. Prisjetili se poginulih u Domovinskom ratu

FOTO: PU primorsko-goranska

Danas, 8. travnja 2020. godine obilježava se 29. godišnjica osnutka Specijalne jedinice policije Rijeka i dan Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“

Obilježavanje godišnjice održano je sukladno propisanim mjerama radi sprječavanja širenja epidemije i očuvanja zdravlja, bez okupljanja većeg broja pripadnika Jedinice, kao i njihovih prijatelja, poštujući socijalnu distancu.

Povodom godišnjice te u spomen na osmoricu pripadnika Jedinice poginulih u Domovinskom ratu, zapaljene su svijeće na spomen obilježju u bazi na Kukuljanovu i ispred Policijske uprave primorsko-goranske.

Počast svojim suborcima odali su Tomislav Dizdar, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske i bivši zapovjednik „Ajkula“, Marinko Marijanović, zapovjednik Specijalne jedinice policija Rijeka te predstavnici Udruge „Ajkula“ i novoosnovanog Kluba mladih unutar Udruge na čelu s predsjednikom Pericom Prpić.

Tijekom Domovinskog rata poginulo je osam pripadnika Specijalne jedinice policije Rijeka: Zvonko Pavelić, Marino Jakominić, Ivica Antončić, Bruno Bolanča, Dalibor Dadić, Sergio Šimac, Atos Načinović i Velimir Bažok.  U zahvalnost njima, ali i svim stradalim i umrlim braniteljima prigodnim riječima i zajedničkom molitvom s prisutnima, obratio se vlč.  Pavao Mokri, kapelan Policijske kapelanije sv. Vid.

Od svog osnutka te tijekom Domovinskog rata pripadnici Specijalne jedinice policije Rijeka – „Ajkula“ djelovali su na ratištima od Slavonije, preko Like do Dubrovnika, a ključnu ulogu imali su u svim značajnijim akcijama Oluji, Bljesku, Maslenici i  drugim.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari