SPEKTAKULARNO FINALE

Galerija | ANA KALANJ JE NOVA RUŽICA VINODOLA! Spektakl za kraj 19. izdanja jedinstvene i popularne manifestacije

Ana Kalanj, zagrebačka ekonomistica, nova je Ružica Vindola!

Ova vrijedna djevojka osim što je zaposlena, igra tenis i vodi socijalne mreže, pokazala se najuspješnijom zbrojivši rezultate nakon devet igara odigranih u tri dana natjecanja na 19. izdanju ove jedinstvene i popularne manifestacije.

Jedanaest kandidatkinja natjecalo se u tri discipline

Nakon sjajnog starta 19. Ružice Vinodola u Vinskoj kući Pavlomir i druge večeri na Frankopanskom trgu u Novom Vinodolskom, posljednja je večer započela ispred novljanske crkve, gdje se 11 kandidatkinja natjecalo u tri discipline.

Nakon vinogradskih i domaćinskih poslova, treća je večer tematski bila vezana za točenje vina. Kao i dvije prethodne i ova je večer bila obojana natjecateljskim, ali i veselim te pozitivnim duhom među kandidatkinjama koje su se natjecale u tri discipline: ljepljenje etiketa na boce, pretakanje i začepljivanje boce vina te otčepljivanje i prezcizno istakanje boce vina.

I treća je večer oduševila brojnu publiku koja se okupila, napeto pratila svaki trenutak natjecanja i navijala, a sve pod voditeljskom palicom Irene Grdinić. Smjenjivali su se nastupi djevojaka u zanimljivim disciplinama, pod budnim okom sudaca, ali i žirija u sastavu: Tena Peričić – direktorica TZ Grada Novi Vinodolski, Alenka Spoja – direktorica TZ Općine Vinodolske, Ivana Tropčić – Ružica Vinodola 2022., Zoran Tomić – predsjednik žirija i predstavnik Grada Novog Vinodolskog te Monika Piškulić – predstavnica TZG Novi Vinodolski.

Težak posao za žiri

Sjajne djevojke nisu nimalo olakšale žiriju posao jer su sve uložile maksimalan trud sva tri dana, no pravila nalažu da valja odabrati najbolje.

Tako je Ana Kalanj sakupila najviše bodova, prva pratilja je Nensi Preden dok je druga pratilja Lucija Biondić. Podsjetimo da je pobjednica osvojila krstarenje Jadranom za dvije osobe koje poklanja pokrovitelj agencija Katarina Line, prva pratilja osvojila je vikend polupansion za dvije osobe u rovinjskom hotelu Eden kojeg poklanja agencija Adria Mare iz Novog Vinodolskog, a ista agencija nagradila je drugu pratilju s dvije ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera.

Nagradama tu nije bio kraj jer su ocjenjivački sud, sudci i same djevojke birali najsimpatičniju natjecateljicu pa je tako prema ocjenjivačkom sudu najsimpatičnija Daria Lencović, sudci su najsimpatičnijom proglasili Rozu Piškulić dok su same natjecateljice tu titulu dodijelile Ružici Orešković.

Održana i prezentacija starih zanata

Tijekom finalne se večeri, uz samo natjecanje i zabavu uz popularnog Giuliana i Diktatore, na Trgu Vinodolskog zakona održala prezentacija starih zanata uz atraktivni drveni vrtuljak za najmlađe i odlično posjećen sajam proizvoda i suvenira.

Ljubitelji dobrog vina uživali su i na festivalu vina “Kvarner Wines” na kojem brojni posjetitelji nisu propustili priliku kušati autohtona vina ovog podneblja te poseban pjenušac i rose “Ružica Vinodola”, koji su dobili naziv upravo po ovoj popularnoj manifestaciji.

Atraktivni su bili i posebni photo pointi koje su pripremili organizatori, a koji su predstavljali Novi i Ružicu Vinodola u najljepšem svjetlu, a veliki je broj posjetiteljica na glavi nosio cvjetne vjenčiće, novitet koji je nastao na tragu starog običaja u kojem je RužicaVinodola, prilikom odlaska iz vinograda bila ovjenčana vinovom lozom.

Novljanska zabava trajala do duboko u noć

Duboko u noć trajala je novljanska zabava, slavila se Ružica Vinodola koja se još jednom pokazala kao istinski i jedinstveni brend ovog podneblja.

Direktorica TZ Grada Novog Vinodolskog je već najavila jubilarno 20. izdanje ove manifestacije koje će naredne godine donijeti brojne novosti i iznenađenja. Pripreme započinju već od ponedjeljka…

Organizatori Ružice Vinodola su TZG Novi Vinodolski i TZ Općine Vinodolske uz suorganizaciju Grada Novog Vinodolskog, Općine Vinodolske, Centra za kulturu Novog Vinodolskog, Vinske kuće Pavlomir, Udruge Ružica Vinodola, udruženja Kvarner Wines i agencije Omnes. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede RH te sponzori Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, Primorsko-goranska županija, agencije Katarina Line, Adria Mare i Arriva, galerija Drveni val, Primus Physio i Studio Nijansi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari