POPISIVANJE OBITELJI

APEL: Unesrećeni u potresu, a smješteni u PGŽ neka se hitno jave Crvenom križu!

Photo: Goran Kovacic/Pixsell

Danas je održana sjednica Stožera PGŽ na kojem se, osim o aktualnostima vezanim uz koronavirus, pričalo i o aktualnoj situaciji u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ravnateljica Društva Crvenog križa PGŽ Vesna Čavar izjavila su snage Crvenog križa na terenu već od 30. prosinca ujutro te da aktivno pomažu unesrećenima u potresu.

Osvrnula se i na smještaj unesrećenih obitelji na području PGŽ:

”Imamo nekoliko informacija da postoji velik broj obitelji koji dolaze kod ljudi koji su ponudili smještaj. Molim da se u javnosti istakne vrlo važna informacija da se sve te obitelji moraju javiti u najbližu podružnicu Crvenog križa kako bi im se pomoglo s paketima hrane i drugim sredstvima.

Isto tako, ne smijemo zaboraviti na aktualnu zarazu koronavirusom i prevencije protiv iste.

Crveni križ ima ovlasti traženja, moramo popisati gdje se obitelji nalaze, možda su članovi njihovih obitelji na nekim drugim mjestima.

Izuzetno je bitno da mogu komunicirati te da imamo pregled gdje su obitelji raspoređene.”

Javiti se možete i u županijski Crveni križ putem e-maila:  info@dck-pgz.hr, a na isti mail se mogu javljati i obitelji te osobe koje nude smještaj i žele pomoći unesrećenima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari