Arsić: “Neka puste Škalameru na slobodu, ima sina, dijete ne treba ispaštati”

Foto: Novosti

Matko Škalamera, riječki GSS-ovac koji je zbog navodnog napada na srpskog povratnika završio u 30-dnevnom pritvoru, danas bi mogao na slobodu

Indexu je to kazao njegov odvjetnik Arsen Stipinović koji čeka poziv iz nadležnih institucija.

Prvo se pojavila informacija da se Dobrivoje Arsić, za čije je ozljeđivanje prijavljen Škalamera, sa suprugom nije pojavio na sudu, no onda je objavljeno da je.

Međutim, kako je Indexu potvrdio sam Arsić, njega su djelatnice DORH-a ispitale kod kuće te se već nalazi na putu.

“Na putu smo trenutno, oporavljamo se malo od svega. Neka puste Škalameru na slobodu, ima sina, dijete ne treba ispaštati. Moramo biti ljudi”, rekao je ne pretjerano za razgovor raspoloženi Arsić tijekom kraćeg telefonskog poziva koji smo s njim obavili.

Škalamerin odvjetnik rekao je da bi Škalamera trebao biti pušten na slobodu čim budu ispitani svi svjedoci, a njegov izlazak iz istražnog zatvora očekuje se u popodnevnim satima.

“Danas bi trebali biti ispitani svi preostali svjedoci, nakon čega očekujem da moj klijent bude pušten na slobodu”, rekao je za Index.

Armada će u srijedu održati mirni prosvjed i ako Matko Škalamera bude oslobođen iz pritvora

Jučer je kazao kako smatra da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Škalamere te kako nema govora o napadu na nacionalnoj osnovi.

“Čovjek koji je cijeli svoj život posvetio spašavanju ljudi, on je u HGSS-u od 18. godine i mislim da je to apsurdno na taj način uopće mu takvo nešto stavljati na teret”, rekao je.

Povezani VIDEO: