"CJEPIVA IMA DOVOLJNO"

Beroš u dvorani Zamet cijepio Riječane i pohvalio organizaciju cijepljenja

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je danas Sportsku dvoranu Zamet gdje se u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i županijskog Doma zdravlja provodi masovno cijepljenje građana

Prosječno se na tom mjestu dnevno cijepi oko 2000 ljudi, a ministar se osobno uvjerio u dobru organizaciju i brzu protočnost ljudi. O detaljima organizacije cijepljenja u našoj Županiji upoznao ga je ravnatelj Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović.

Ministar je pohvalio organizaciju i dobru koordinaciju županijskog zdravstvenog sustava kao i odaziv građana. Rekao je da cjepiva ima dovoljno te da je samo tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatskoj cijepljeno 57000 osoba.

Ministar Beroš, priključio se liječničkim timovima i osobno se uključio u cijepljenje građana koji su danas imali dogovoren termin.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović naveo da se u našoj županiji približavamo brojci od 90 tisuća cijepljenih prvom dozom.

Drugom dozom cijepljeno je između 32 i 33 tisuće stanovnika županije, dodao je. Tako je dosad cijepljeno 36 posto odraslog stanovništva županije i 13 do 14 posto drugom dozom, izvijestio je.

Ministar zdravstva rekao je da će se, ako se nastavi u tom tempu, doseći ciljana razina procijepljenosti i omogućiti lakši život i povratak na staro normalno te će se virus otjerati u povijest.

Naglasio je da cjepiva ima dovoljno, dodajući da je za to zaslužna hrvatska Vlada. “Najvažnije je da građani prepoznaju potrebu cijepljenja”, zaključio je Vili Beroš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari